‘Downton Abbey: A New Era’ is nu te zien op SkyShowtime

Fans van het kostuumdrama Downton Abbey, opgelet! De allernieuwste toevoeging aan de franchise, de onlangs uitgebrachte film Downton Abbey: A New Era, is vandaag verschenen bij de splinternieuwe streamingdienst SkyShowtime. Ook de eerste film is hier te vinden, dus dat wordt bingen!

Waar gaat ‘Downton Abbey: A New Era’ over?

De naam Downton Abbey zal bij iedereen wel een belletje doen rinkelen. Dit is een van de meest succesvolle series ooit, met 3 Golden Globes, 15 Emmy’s en wel 69 Emmy-nominaties. In 2019 verscheen de eerste Downton Abbey-film in de bioscopen en in 2022 volgde ook Downton Abbey: A New Era.

De bekende familie vertrekt in dit tweede deel naar Frankrijk omdat Violet Crawley in het bezit gekomen is van een riante villa. Uiteraard loopt ook hier niet alles op rolletjes. De oude vertrouwde cast keert terug voor deze film en ook nieuwe acteurs als Hugh Dancy (Hannibal), Laura Haddock (Guardians of the Galaxy), Nathalie Baye (Catch Me If You Can) en Dominic West (The Wire) maken hun opwachting.

→ Geen abonnement op SkyShowtime? Bekijk Downton Abbey: A New Era nu bij Pathé Thuis 🍿

‘Downton Abbey: A New Era’ is sinds 28 december te zien op SkyShowtime

Downton Abbey: A New Era werd gemaakt door Universal Pictures, een filmstudio die onderdeel uitmaakt van een van de grote bedrijven achter de gloednieuwe streamingdienst SkyShowtime. Deze videodienst werd op 25 oktober gelanceerd in Nederland en veel mensen hadden verwacht daar direct de tweede Downton Abbey-film te kunnen zien, maar helaas was dit niet het geval.

Net als andere grote films—waaronder Top Gun: Maverick en Jurassic World: Dominion—is Downton Abbey: A New Era niet gelijk op SkyShowtime verschenen, maar heeft het even geduurd. Sinds woensdag 28 december 2022 is het gelukkig eindelijk zover en kun je de film zonder aanvullende kosten streamen met een abonnement op SkyShowtime.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op SkyShowtime elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op SkyShowtime zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

De geliefde acteurs uit de eerste film keren terug en de nieuwe cast bestaat uit o.a.Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye en Dominic West. Het script is geschreven door Downton creator en Academy-Award® winnaar Julian Fellowes. ‘Downton Abbey: A New Era’ wordt geregisseerd door Simon Curtis (My Week with Marilyn).

TitelDownton Abbey: A New Era
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 6 minuten
TaalEngels
CategorieDrama
IMDb7,5 uit 17.000 stemmen
RegisseurSimon Curtis
CastMaggie Smith, Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Joanne Froggatt, Michelle Dockery, Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye, Dominic West
DOWNTON ABBEY: A NEW ERA - Official Trailer [HD] - Only in Theaters May 20

Synopsis: Universal Pictures

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.