‘Downton Abbey: A New Era’ komt binnenkort naar SkyShowtime

Fans van het kostuumdrama Downton Abbey, opgelet! De allernieuwste toevoeging aan de franchise, de onlangs uitgebrachte film Downton Abbey: A New Era, verschijnt binnenkort bij de splinternieuwe streamingdienst SkyShowtime. We moeten alleen nog wel even geduld hebben, want pas op woensdag 28 december is het zover. Dat heeft het bedrijf aan de redactie van Streamwijzer laten weten.

Waar gaat ‘Downton Abbey: A New Era’ over?

De naam Downton Abbey zal bij iedereen wel een belletje doen rinkelen. Dit is een van de meest succesvolle series ooit, met 3 Golden Globes, 15 Emmy’s en wel 69 Emmy-nominaties. In 2019 verscheen de eerste Downton Abbey-film in de bioscopen en in 2022 volgde ook Downton Abbey: A New Era.

De bekende familie vertrekt in dit tweede deel naar Frankrijk omdat Violet Crawley in het bezit gekomen is van een riante villa. Uiteraard loopt ook hier niet alles op rolletjes. De oude vertrouwde cast keert terug voor deze film en ook nieuwe acteurs als Hugh Dancy (Hannibal), Laura Haddock (Guardians of the Galaxy), Nathalie Baye (Catch Me If You Can) en Dominic West (The Wire) maken hun opwachting.

→ Geen abonnement op SkyShowtime? Bekijk Downton Abbey: A New Era nu alvast bij Pathé Thuis 🍿

Releasedatum ‘Downton Abbey: A New Era’ op SkyShowtime bekend

Downton Abbey: A New Era werd gemaakt door Universal Pictures, een filmstudio die onderdeel uitmaakt van een van de grote bedrijven achter de gloednieuwe streamingdienst SkyShowtime. Deze videodienst werd op 25 oktober gelanceerd in Nederland en veel mensen hadden verwacht daar direct de tweede Downton Abbey-film te kunnen zien, maar helaas is dit niet het geval.

Net als andere grote films—waaronder Top Gun: Maverick en Jurassic World: Dominion—is Downton Abbey: A New Era niet direct op SkyShowtime verschenen, maar komt de film in de toekomst wel naar het video on demand-platform. Hij wordt namelijk op woensdag 28 december 2022 toegevoegd aan het Nederlandse aanbod, zo meldde een werknemer van de streamingdienst ons desgevraagd. Nog twee maandjes geduld hebben dus! Ook de zes seizoenen van de serie zijn momenteel bij de streamingdienst te vinden.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op SkyShowtime elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op SkyShowtime zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

De geliefde acteurs uit de eerste film keren terug en de nieuwe cast bestaat uit o.a.Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye en Dominic West. Het script is geschreven door Downton creator en Academy-Award® winnaar Julian Fellowes. ‘Downton Abbey: A New Era’ wordt geregisseerd door Simon Curtis (My Week with Marilyn).

TitelDownton Abbey: A New Era
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 6 minuten
TaalEngels
CategorieDrama
IMDb7,5 uit 17.000 stemmen
RegisseurSimon Curtis
CastMaggie Smith, Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Joanne Froggatt, Michelle Dockery, Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye, Dominic West
DOWNTON ABBEY: A NEW ERA - Official Trailer [HD] - Only in Theaters May 20

Synopsis: Universal Pictures

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.