Alle seizoenen van razend populaire kostuumdrama ‘Downton Abbey’ staan nu op Netflix

Goed nieuws voor fans van kostuumdrama’s en romantische dramaseries als Bridgerton en Outlander, want binnenkort komt er een klassieke toptitel naar Netflix toe. Vanaf 15 augustus 2021 zullen alle seizoenen van Downton Abbey, die eerder op Amazon Prime Video te zien waren, op Netflix te bekijken zijn! Op het moment van schrijven is nog niet bekend of ook de DA-film uit 2019 online zal verschijnen.

→ Alle seizoenen van Downton Abbey zijn nu al hier te vinden ✅

Alle seizoenen van Downton Abbey komen op 15 augustus 2021 naar Netflix

Voorafgaand aan elke maand maakt de streamingdienst bekend welke titels online zullen komen, maar dit overzicht houdt altijd nog ruimte voor een paar verrassingen. Zo verscheen afgelopen week plotseling het zesde en laatste seizoen van How To Get Away With Murder online, zonder dat het van tevoren aangekondigd was. Zo viel ook tot nu toe Downton Abbey nog niet onder het overzicht van nieuwe films en series op Netflix in augustus, maar werd op maandag 19 juli bekendgemaakt dat we het populaire kostuumdrama vanaf volgende maand online kunnen verwachten. Om precies te zijn vanaf 15 augustus 2021.

Lang geleden hintte Netflix al naar de komst van Downton Abbey

Is de komst van de serie geheel onverwacht? Nee, dat niet. Allereerst is de romantische dramaserie een absoluut kijkcijferkanon te noemen met een 8.7 uit 171.000 stemmen op IMDb. Als grootste streamingdienst van Nederland wil Netflix natuurlijk dit soort titels in hun aanbod aan kunnen bieden.

Daarnaast heeft het video on demand-platform al ruim 2 jaar geleden een hint gegeven dat de serie misschien ooit terug naar Netflix zou keren. Via Twitter werd als antwoord op de vraag “Gaat Downton Abbey nog terugkomen op Netflix, ik was nog lang niet klaar?” het volgende gegeven: “Als jij er down voor bent, zijn wij dat misschien ook.” Het heeft even mogen duren, maar na 27 maanden blijkt de voorspelling eindelijk uit te komen.

Komt de Downton Abbey-film ook tegelijkertijd met de serie online?

Op dit moment weten we nog niets over de eventuele komst van de DA-film uit 2019 naar Netflix. De streamingdienst heeft namelijk alleen bekendgemaakt dat alle seizoenen van de serie online zullen verschijnen, maar deed nog geen officiële uitlatingen over de film.

De afgelopen jaren waren zowel de serie als de film te zien bij de concurrent Amazon Prime Video, waar ze respectievelijk in december 2020 en juni 2021 van verdwenen. Aangezien de film sinds vorige maand niet meer bij de concurrent te bekijken is en Netflix (zoals eerder vermeld) nog wel eens van een verrassing houdt, is het zeker niet ondenkbaar dat ook de film naar de streamingdienst zal komen. De tijd zal het leren.

→ Wie de Downton Abbey-film graag zou willen bekijken, kan hem hier bij Pathé Thuis of hier bij Ziggo on Demand streamen 🍿

Verhaal, details en trailer van de serie

Downton Abbey volgt de levens van de Crawley familie en hun bedienden in het Edwardian landhuis van de familie. Het programma begint met het zinken van de Titanic in 1912, wat ervoor zorgt dat de toekomst van Downton Abbey in gevaar komt, als Lord Grantham’s aangenomen erfgenaam (zijn zoon James) en zijn zoon (Patrick), sterven op het schip. Daarmee blijft hij achter zonder mannelijke erfgenaam die na zijn dood de troon kunnen overnemen. Daardoor moet Lord Grantham zoeken naar een nieuwe erfgenaam. Door het verloop van het programma gebeuren meerdere historische evenementen die ertoe leiden dat Lord Grantham in 1914 verklaart dat Groot-Brittanië in oorlog is met Duitsland. Het is het begin van de Eerste Wereldoorlog, die een grote rol zal spelen in de serie.

Jaar: 2010-2015
Soort: Serie
Duur: 6 seizoenen
Categorie: Drama, Romantiek, Romantische dramaseries
IMDb: 8.7 uit 171.000 stemmen
Maker: Julian Fellowes
Cast: Maggie Smith, Michelle Dockery, Laura Carmichael, Joanne Froggatt, Hugh Bonneville
Bestel: Bekijk direct bij Bol.com