Netflix voegt ‘Downton Abbey’-film toe aan aanbod in Nederland

We hebben een heus Sinterklaascadeautje gekregen van Netflix. Op maandag 5 december werd namelijk eindelijk de eerste Downton Abbey-film aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd. Dit is de eerste keer zijn dat de film zonder aanvullende kosten te streamen is. Pakjesavond afzeggen en voor de buis gaan zitten dus!

Netflix voegt ‘Downton Abbey’-film op 5 december toe

Netflix stuurt ons de laatste tijd door een rollercoaster van emoties als het om Downton Abbey gaat. Eerst werd bekendgemaakt dat ze de complete serie op 14 augustus zouden verwijderen, waardoor veel mensen aan het bingen sloegen. Dit bleek uiteindelijk niet nodig, want al op 3 september keerde de serie terug naar de streaminggigant. Ook bij HBO Max, NLZIET en Amazon Prime Video is de serie te zien. Nu heeft Netflix dus nóg meer goed Downton Abbey-nieuws voor ons, want ook de eerste film kwam op maandag 5 december naar de streamingdienst.

Downton Abbey werd in 2019 voor het eerst verlengd met een heuse speelfilm. Dat dit gebeurde was gezien de immens populariteit én de lovende kritieken (de serie sleepte onder meer 3 Golden Globes, 15 Emmy’s en wel 69 Emmy-nominaties in de wacht) niet gek. In de film maken de Crawleys en het personeel zich op voor koninklijk bezoek: de koning en koningin van Engeland komen langs. Zoals je van de familie verwacht, gaat dit uiteraard niet zonder slag of stoot.

‘Downton Abbey: A New Era’ nog niet naar Netflix, maar wel naar SkyShowtime

En hoe zit het dan met de tweede Downton Abbey-film? In 2022 verscheen de sequel Downton Abbey: A New Era in de bioscoop. De bekende familie vertrekt in dit tweede deel naar Frankrijk omdat Violet Crawley in het bezit is gekomen van een riante villa. Deze film zal voorlopig nog niet op Netflix verschijnen. Of dat in de toekomst gaat gebeuren, is ook nog maar de vraag. Daarvan houden we je natuurlijk altijd op de hoogte via je mail. Wel is de film nu al te zien bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis en weten we dat hij op woensdag 28 december naar de gloednieuwe streamingdienst SkyShowtime komt.

→ Geen abonnement op SkyShowtime? Bekijk Downton Abbey: A New Era nu alvast bij Pathé Thuis 🍿

Meer informatie over de film

De Britse koning George V maakt een rondreis door Yorkshire, waarbij hij wil overnachten op Downton Abbey. Daar starten ze direct met de voorbereidingen want dit koninklijke bezoek moet vlekkeloos verlopen.

TitelDownton Abbey
Jaar2019
SoortFilm
Duur1 uur en 58 minuten
TaalEngels
CategorieDrama
IMDb7,4 uit 57.000 stemmen
RegisseurMichael Engler
CastMichelle Dockery, Maggie Smith, Elizabeth McGovern, Joanne Froggatt

Synopsis: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.