Alle seizoenen van ‘Downton Abbey’ staan nu op HBO Max

Het razendpopulaire kostuumdrama Downton Abbey staat vanaf vandaag op HBO Max. En dat is goed nieuws, want alle zes seizoenen worden binnenkort door concurrent Netflix verwijderd… Gelukkig kun je nu dus via Warner Bros. Discovery’s streamingdienst verder kijken als je middenin het bingewatchen zat. Daarnaast bieden ook Amazon Prime Video en NLZIET via NPO Plus de serie aan.

Hitserie ‘Downton Abbey’ staat vanaf nu volledig op HBO Max

Het Britse kostuumdrama Downton Abbey is een van de meest succesvolle series ooit, met 3 Golden Globes, 15 Emmy’s en wel 69 Emmy-nominaties. Volgens critici een absolute aanrader dus! Het draait allemaal om de aristocratische familie Crawley en hun personeel, die met zijn allen in het landhuis Downton Abbey wonen, en speelt zich af tussen 1912 en 1925.

De serie staat bol van de intriges en is geschreven met een portie heerlijke Britse humor. Na zes seizoenen en 47 afleveringen is het in 2015, na een looptijd van vijf jaar, helaas tot een einde gekomen. Daarna volgden er overigens nog wel twee films, Downton Abbey (2019) en Downton Abbey: A New Era (2022). Genoeg om nog even lekker vooruit te kunnen! En vanaf maandag 25 juli 2022 zijn alle afleveringen dus op HBO Max te vinden.

Drie redenen om deze serie te kijken:
1️⃣ Bekroond met 3 Golden Globes en 15 Emmy’s
2️⃣ Met topacteurs als Maggie Smith, Rose Leslie en Lily James
3️⃣ 8,7 op IMDb (uit wel 202.000 stemmen)

HBO Max voegt steeds meer topseries toe aan haar aanbod

De afgelopen weken is HBO Max druk bezig met het uitbreiden van haar aanbod en het toevoegen van absolute topseries. En nee, dan hebben we het niet alleen over nieuwe series als Pretty Little Liars: Original Sin (vanaf donderdag) of de Game of Thrones-prequel House of the Dragon (vanaf 22 augustus). Ook oudere series als Luther (2010-2019), ALF (1986-1990) en Parks and Recreation (2009-2015) zijn sinds kort op het video on demand-platform te vinden.

Dat is trouwens nog niet eens alles. Sowieso verschijnen alle bioscoopfilms die geproduceerd worden door de filmstudio Warner Bros. gemiddeld na 45 dagen op deze streamingdienst. Dit betekent dat we in de toekomst films als Elvis (2022), maar ook The Flash (2023) en Barbie (2023) kort na de bioscooprelease op het video on demand-platform kunnen verwachten.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe film- en seriereleases van HBO Max? Wij maken elke maand een overzicht met nieuwe films en series op de streamingdienst.

Meer informatie over de serie

De serie gaat over het leven van de familie Crawley en hun personeel, in een tijd voordat het laatste restje van een eeuwenlange traditie werd weggerukt door wereldoorlogen en de moderne tijd.

TitelDownton Abbey
SoortSerie
Jaar2010-2015
Duur6 seizoenen
TaalEngels
CategorieHistorie, Drama
IMDb8,7 uit 202.000 stemmen
MakerJulian Fellowes
CastHugh Bonneville, Jessica Brown Findlay, Samantha Bond, Laura Carmichael, Jim Carter, Raquel Cassidy, Brendan Coyle, Tom Cullen, Michelle Dockery, Kevin Doyle, Siobhan Finneran, Michael Fox, Joanne Froggatt, Matthew Goode, Harry Hadden-Paton, Thomas Howes, Lily James, Rob James-Collier, Rose Leslie, Phyllis Logan, Elizabeth McGovern, Sophie McShera, Lesley Nicol, Maggie Smith, Penelope Wilton

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.