Baanbrekende documentaireserie over Donald Trump is nu op discovery+ te zien

Nog nooit was de familie Trump zo open als in de baanbrekende documentaireserie Trump: Unprecedented, die vanaf zondag 10 juli op discovery+ te zien is. Trump en zijn naaste familieleden komen zelf aan het woord en nemen ons mee in de zes weken voor de verkiezingen van 2020 en de roerige tijd daarna. Een intrigerend portret van een van de opvallendste presidenten ooit.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Trump zelf aan het woord in ‘Trump: Unprecedented’

Op zondag 10 juli werd er een driedelige documentaireserie over Donald Trump gelanceerd op discovery+. Door middel van ongefilterde beelden tijdens de Amerikaanse verkiezingen van 2020 en exclusieve interviews met Trump zelf en zijn kinderen, die de belangrijkste leden van zijn campagneteam waren, krijgen we een inkijkje in de gedachtewereld en werkwijze van deze president.

Maar ook ná de verkiezingen wordt de familie Trump gevolgd; van de voor hen teleurstellende uitslag tot de frustratie (en woede) toen er geen herverkiezingen kwamen. Zelfs de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 komt langs. Hoe reageert de familie Trump hierop? En zien we bij de volgende Amerikaanse verkiezingen weer een Trump terug?

Naast interviews met Trumps kinderen, zijn kennissenkring én de oud-president zelf komen ook journalisten aan het woord en wordt het verleden van politicus en zakenman Trump geanalyseerd. Zo is deze documentaire geen pleidooi voor Trump geworden, maar een onderzoek naar de achterliggende processen van de president. Want hoewel Trump bereidwillig meewerkte aan alle interviews, benadrukken de documentairemakers dat de familie zich verder niet heeft beziggehouden met de totstandkoming van de documentaire. Bekijk de trailer nu hieronder.

Documentaire over Trump vanaf zondag 10 juli te zien

Op zondag 10 juli werden de drie afleveringen van deze documentaireserie gelanceerd. Ze zijn exclusief te zien op discovery+. In de eerste afleveringen, The Roar getiteld, zien we hoe de rol van Trumps kinderen is geweest tijdens zijn verkiezingscampagne. Vooral zijn dochter Ivanka, weleens bestempeld als Trumps lievelingetje, werkt hard om stemmen voor haar vader te winnen.

De afleveringen daarna, Chaos and Madness en The Kindling, gaan over de laatste drie weken van Trumps verkiezingscampagne (waarvan hij zelf deels geveld was door Covid-19) en de dramatische nasleep na de verloren verkiezingen.

Het aanbod van discovery+

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwe programma’s en documentaires op de streamingdienst? Dan kun je uiteraard onze website en social media-kanalen in de gaten houden. Ook inschrijven voor onze nieuwsbrief of de Facebook-groep met abonnees is mogelijk. Hier kun je kijktips uitwisselen met andere leden van de streamingdienst.

Discovery+ in Nederland

Synopsis: discovery+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.