Deze 5 programma’s over fascinerende rechtszaken zijn nu op discovery+ te zien

Valse bekentenissen, onjuist bewijsmateriaal, bizarre ondervragingsmethodes. Er gebeuren gekke dingen in de rechtszaal. Steeds vaker worden er in documentaires dan ook boeiende rechtszaken onder de loep genomen. Met minder aandacht voor de daadwerkelijke daden en meer voor het proces daarna, wordt er een unieke kijk geboden op de zaken. In dit artikel hebben wij 5 programma’s over fascinerende rechtszaken op een rijtje gezet. Alle documentaires zijn op discovery+ te vinden.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

5x Programma’s over fascinerende rechtszaken op discovery+ die je moet zien

5. The Nanny Trial: The Crimes That Changed Us (special, 1 aflevering)

Het is 1997. De 19-jarige Britse Louise Woodward werkt als au pair in Amerika als ze opgepakt wordt voor de moord op de acht maanden oude Matthew Eappen. Hij zou om het leven gekomen zijn doordat Louise hem meer dan een minuut door elkaar schudde. De rechtszaak ontketent een mediacursus in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De meningen over Louises onschuld zijn sterk verdeeld. In de special The Nanny Trial: The Crimes that Changed Us worden beelden uit de rechtszaal getoond om een compleet beeld te vormen van deze interessante zaak. Hierboven zie je andere beelden van ‘The Nanny Trial’.

4. Kentucky Murder Mystery: The Trials of Anthony Gray (special, 1 aflevering)

In 2007 worden James en Vivian Gray in hun eigen huis in Kentucky neergeschoten. Hun enige zoon, Anthony Gray, wordt verdacht van de dubbele moord en bekent uiteindelijk ook op camera. De Grays blijken alleen niet te zijn wie ze lijken, en dit geldt ook voor het onderzoek en de bekentenis van Anthony Gray. Zo werd het bewijsmateriaal vervalst door de politie. In deze 1,5 uur durende special wordt de rechtszaak van Anthony Gray volledig onder de loep genomen.

3. McMartin Preschool Trial: The Crimes that Changed Us (special, 1 aflevering

In de jaren 80 werd Amerika opgeschrikt door de ‘McMartin Preschool Trial’. Op een kleuterschool zouden leden van de McMartin-familie honderden kinderen seksueel misbruikt hebben en zelfs satanische rituelen met de kinderen uitgevoerd hebben. Eén beschuldiging liep uit tot een ware heksenjacht. De zaak duurde uiteindelijk meer dan zeven jaar, waarmee het een van de langste én duurste rechtszaken in de Amerikaanse historie werd. Bekijk hierboven beelden van de McMartin Preschool Trial of bekijk de special hierover op discovery+.

2. The Trials of Robert Durst (special, 1 aflevering)

Deze documentaire vertelt het verhaal van Robert Durst. Van de mysterieuze verdwijning van zijn vrouw tot de moord op zijn beste vriend, in het leven van de multimiljonair is een hoop gebeurd. Zo ook in de rechtszaal, waar hij onder meer op 77-jarige leeftijd terechtstond voor de moord op zijn goede vriendin Susan Berman in 2000. De documentaire vertelt het complete en bizarre verhaal van zijn leven.

1. Johnny vs Amber (special, 2 afleveringen)

Een van de bekendste rechtszaken van dit moment is natuurlijk de zaak tussen acteurs Johnny Depp en Amber Heard. Zij beschuldigt hem van mentaal en fysiek geweld, hij claimt dat zij hem juist mishandelde. In de 2-delige documentaire Johnny vs Amber gaat het over een eerdere rechtszaak tussen de twee, namelijk in 2020. Deze zaak wordt van beide kanten bekeken en schetst daarom een onpartijdig beeld van de strijd tussen de acteurs.

Op discovery+ zijn nog veel meer true crime-programma’s te vinden

Uiteraard zijn er naast deze documentaires over fascinerende rechtszaken nog veel meer true crime-programma’s te vinden op discovery+. Ga direct naar de true crime-pagina op discovery+ om te zien wat de streamingdienst allemaal te bieden heeft.

Ook hebben wij al eerder geschreven over 5 opmerkelijke true crime-programma’s op discovery+ en 5 true crime-programma’s over mysterieuze vermissingen die je gezien moet hebben. Zo is er nog genoeg te zien op de streamingdienst.

Meer informatie over deze streamingdienst

Op Streamwijzer kun je altijd terecht voor het laatste nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Wil je ook andere liefhebbers van discovery+ ontmoeten om kijktips met elkaar uit te wisselen en inspiratie op te doen? Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: discovery+ via Warner Bros. Discovery
Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.