Het is Dierendag! Deze 5 hartverwarmende documentaires over dieren zijn nu te zien op discovery+

Het is 4 oktober en dat kan maar één ding betekenen: Dierendag! Dé dag om je huisdier eens extra in het zonnetje te zetten of een dagje geen vlees te eten. Maar ook de dag om je lekker te verliezen in kattenfilmpjes of een documentaire over de fijne viervoeters. Dit zijn de 5 meest hartverwarmende documentaires over dieren, allemaal te vinden op discovery+.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

5x Hartverwarmende documentaires over dieren

5. Cat vs Dog (serie, 1 seizoen)

Misschien wel de twee populairste huisdieren: katten en honden. Maar kunnen ze eigenlijk wel onder hetzelfde dak leven? Experts Jackson Galaxy en Zoe Sandor onderzoeken dit in hun serie Cat vs Dog. Terwijl ze proberen de conflicten tussen de dieren (en hun baasjes) op te lossen, merken ze soms ook dat de dieren wél vrienden worden. Schattig!

4. America’s Cutest (serie, 2 seizoenen)

De titel van deze serie zegt het al: de schattigste dieren uit Amerika komen voorbij. Tegelijkertijd beantwoordt de serie interessante vragen. Waarom zijn katten zo pluizig? Hoe zie je of een hond zich schuldig voelt? En hoe komt het eigenlijk dat katten zich door zulke nauwe openingen kunnen wurmen? Leer je er ook nog eens wat van! De serie bevat vijf seizoenen, waarvan er twee op discovery+ te vinden zijn.

3. The Zoo (serie, 5 seizoenen)

Weleens in de Bronx Zoo in New York geweest? Deze dierentuin is gigantisch. De cijfers liegen er dan ook niet om: ongeveer 265 hectare, meer dan 6000 dieren, meer dan 500 man personeel… Dit is een hele wereld op zich, en in de populaire docuserie The Zoo krijgen we eindelijk een kijkje achter de schermen. Volg de dagelijkse gang van zaken en leer meer over de dieren en hun verzorging. Onwijs interessant!

2. The Bond (serie, 1 seizoen)

In deze docuserie volgen we de hartverwarmende verhalen van mensen die een speciale band hebben met wilde dieren. Zo troost Rae Harvey een kangoeroe nadat het Australische reservaat waarin het beestje verbleef door natuurbranden verwoest is en maakt een stel een roadtrip met hun geit Frankie om de as van Frankies boezemvriend uit te strooien. De band tussen mens en dier wordt hiermee op prachtige wijze weergegeven. Een echte must-see voor de dierenvriend.

1. Amanda to the Rescue (serie, 2 seizoenen)

De laatste serie over dieren die je moet zien is Amanda to the Rescue, waarin Amanda Giese honden behandelt die al door anderen zijn opgegeven. Samen met haar man en hun kinderen doet ze er alles aan om zoveel mogelijk dieren te redden, zelfs als ze daarvoor bijvoorbeeld naar het door een Orkaan geteisterde Puerto Rico moet vliegen. Er zijn nu twee seizoenen van haar serie te vinden op discovery+.

Meer informatie over deze streamingdienst

Op Streamwijzer kun je altijd terecht voor het laatste nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Wil je ook andere liefhebbers van discovery+ ontmoeten om kijktips met elkaar uit te wisselen en inspiratie op te doen? Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: discovery+ via Warner Bros. Discovery
Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.