De documentaire over deze sporter wordt massaal bekeken op Netflix

Sport doet het goed op Netflix. Eerder schreven we al over deze sportfilm die een enorme hit was op de streamingdienst, en nu is er weer een sportdocumentaire die massaal gestreamd wordt. Het gaat om Conor McGregor: Notorious (2017), over de Ierse Mixed Martial Arts-vechter.

‘Conor McGregor: Notorious’ is een hit op Netflix

Hoewel de documentaire over Conor McGregor al in 2017 uitgebracht werd, is de film op Netflix sinds de lancering op 1 juli 2022 een echte hit. In verschillende landen, waaronder Kroatië, Griekenland en Portugal, staat de documentaire in top tien-lijsten. Ook in Nederland doet het verhaal van Conor McGregor het goed. Hier staat de film momenteel op de vijfde plaats van meest bekeken films. Dat is een plekje lager dan de afgelopen dagen, toen de vierde plek bezet gehouden werd door de sportdocumentaire.

Deze documentaire, gemaakt door Gavin Fitzgerald, volgt vier jaar in het leven van de bekende Ier, die van een werkloze loodgieter veranderde in een van de grootste vechtsporters ter wereld. Bekijk de trailer hieronder:

Ook deze documentaire doet het erg goed op Netflix

Op 6 juli 2022 verscheen ook de true crime-documentaire Girl in the Picture van Skye Borgman (Abducted in Plain Sight) op Netflix, die nu direct de top tien-lijsten bestormt. Gisteren stond de film op nummer één in elf landen, waaronder Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en België.

De documentaire vertelt het verhaal van Sharon Marshall, een geheimzinnige vrouw die dertig jaar geleden langs de kant van de weg gevonden werd, en haar bizarre jeugd. Acteurs als Mark Chinnery, Natalie De Vincentis, Sarah French en Dana Mackin spelen scènes in het leven van de vrouw na. Dit soort momenten worden afgewisseld met archiefbeelden en interviews met betrokkenen.

Meer informatie over ‘Conor McGregor: Notorious’ op Netflix

Van de eindjes aan elkaar knopen tot luxe wagens en bontjassen: de Ierse MMA-kampioen biedt een openhartige blik in de hoogte- en dieptepunten van zijn succesverhaal.

TitelConor McGregor: Notorious
SoortDocumentaire
Jaar2017
TaalEngels
Duur1 uur 30 minuten
CategorieDocumentaire, Biografie
IMDb7,1 uit 5.000 stemmen
RegisseurGavin Fitzgerald
CastConor McGregor, John Kavanagh
KijkenBekijk nu op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.