Komt de documentaire van Lil’ Kleine ook op Videoland?

Het is een van de meest spraakmakende figuren die ons kikkerlandje kent. We hebben het dan natuurlijk over Jorik Scholten, beter bekend als Lil’ Kleine. De rapper kwam de afgelopen tijd een aantal keer in opspraak en vertelt zijn verhaal nu voor het eerst zelf in de documentaire Jorik. Maar komt de docu over Lil’ Kleine eigenlijk ook op Videoland? En waar kijk je hem anders? In dit artikel delen we alles wat we tot nu toe weten.

Meld je nu aan bij Amazon Prime Video en kijk 30 dagen gratis naar alle films en series op de streamingdienst ✅

Staat of komt de Lil’ Kleine-docu ‘Jorik’ ook op Videoland?

In januari verscheen de spraakmakende documentaire Jorik. In drie afleveringen schuift de rapper aan om zijn kant van het verhaal te vertellen. Zo gaat hij in op het beruchte filmpje, waarna hij ervan verdacht werd het hoofd van zijn toenmalige vriendin Jaimie Vaes tussen de autodeur te hebben geklemd. Naar aanleiding daarvan belandde hij in de cel en raakte hij zijn grootste zakenpartners kwijt. Jorik vertelt openharig over deze roerige tijd. Maar kun je binnenkort eigenlijk ook naar de documentaire over Lil’ Kleine kijken op Videoland?

Helaas is de kans klein dat Jorik in de toekomst naar de streamingdienst van RTL komt. De documentaire werd namelijk gemaakt door een ándere streaminggigant—Amazon Prime Video—en zij willen hem waarschijnlijk op hun eigen platform houden.

Waarom komt de documentaire van Lil’ Kleine niet op Videoland?

Zoals we hierboven al vertelden, is Jorik gemaakt door Amazon Studios, die verbonden zijn aan Amazon Prime Video. Deze studio en streamingdienst maakten eerder ook al spraakmakende documentaires over Bilal Wahib en Koen Kardashian. Deze docu’s zijn nog niet naar andere video on demand-platformen vertrokken en daarom verwachten we dat Prime Video ook met Jorik de rechten bij zich zal willen houden.

De driedelige serie zal daarom naar alle waarschijnlijkheid niet op tv komen en ook niet in het aanbod van andere streamingdiensten te vinden zijn in de toekomst. Uiteraard hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als dit verandert en de docuserie wel naar Videoland komt.

👉 Bekijk ook hier de serie Jaimie: In The Vaes Lane om meer te weten te komen over Jaimies kant van het verhaal.

‘Jorik’ online kijken

Jorik is voorlopig dus nog niet op Videoland te vinden. Hieronder laten we de meest recente streamingmogelijkheden zien.

Amazon Prime Video➡️ Ga meteen naar Jorik bij Amazon Prime Video in Nederland. Alle drie de afleveringen van de documentaireserie zijn hier sinds vrijdag 19 januari 2024 te streamen. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 30 dagen gratis.
⛔️ Disney+De streamingdienst van The Walt Disney Company heeft Jorik helaas niet in zijn aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je deze serie niet kijken bij HBO Max.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze serie jammer genoeg niet zien.
⛔️ SkyShowtimeDe nieuwe streamingdienst SkyShowtime vertoont de serie niet.
⛔️ ViaplayDit video on demand-platform heeft de titel niet in zijn catalogus opgenomen.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de serie nu niet te vinden, terwijl hier wel vaak docu’s over Nederlandse sterren worden uitgezonden.

Verhaal en trailer van ‘Jorik’

Het langverwachte verhaal over het leven van de controversiële Nederlandse rapper Lil’ Kleine (Jorik Scholten) wordt onderzocht in deze documentaireserie. De documentaire geeft unieke inzichten in het leven van één van de beroemdste artiesten van Nederland, nadat hij van zijn voetstuk viel terwijl het hele land meekeek. De serie volgt Jorik na zijn arrestatie wegens fysieke mishandeling van zijn toenmalige verloofde en toont de nasleep van het verlies van zijn carrière, zijn vrienden en toegang tot zijn zoon. Jorik en de mensen om hem heen vertellen voor het eerst over de kwesties die spelen, waaronder roem, disfunctionele families, middelenmisbruik en relationele conflicten.


Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.