Komt er een ‘Doctor Who’ seizoen 15? En wanneer dan?

Op Disney+ is een splinternieuw seizoen van Doctor Who van start gegaan. Iedere zaterdag kijk je naar een nieuwe aflevering, waarin Ncuti Gatwa te zien is als de vijftiende Dcotor. Maar is het na deze reeks afgelopen of komt er nog meer? Oftewel: komt er een Doctor Who seizoen 15? En wanneer dan? In dit artikel beantwoorden we deze vragen.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Komt er een ‘Doctor Who’ seizoen 15?

Ncuti Gatwa, die je kent van Sex Education of Barbie, is aan de slag gegaan als vijftiende Doctor in een splinternieuw seizoen van Doctor Who. Samen met zijn reisgenoot Ruby Sunday reist hij door tijd en ruimte, waarbij ze vrienden én vijanden maken. Zo komen ze oog in oog te staan met de machtigste tegenstander van de Doctor tot nu toe.

Maar komt de serie hiermee tot een einde of niet? We hebben goed nieuws, want nog voordat het veertiende seizoen verscheen werd er al een nieuwe reeks aangekondigd. Om verwarring te voorkomen: dit is dus het vijftiende seizoen sinds de reeks in 2005 nieuw leven ingeblazen werd. De serie liep eerder al van 1963 tot 1996 en kreeg destijds 26 seizoenen.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Wanneer komt ‘Doctor Who’ seizoen 15 op Disney+?

Op dit moment weten we dus wel dát er een vijftiende seizoen komt. Deze wordt op 2025 op Disney+ verwacht, maar een exacte releasedatum kunnen we nog niet met je delen. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als de streamingdienst meer informatie met ons deelt. Seizoen 14 is overigens nog in volle gang. Iedere zaterdag kijk je naar een nieuwe aflevering op Disneys streamingdienst. Dit is het uitzendschema:

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“Space Babies”Zaterdag11 mei 2024
2“The Devil’s Chord”Zaterdag11 mei 2024
3“Boom”Zaterdag18 mei 2024
4“73 Yards”Zaterdag25 mei 2024
5“Dot and Bubble”Zaterdag1 juni 2024
6“Rogue”Zaterdag8 juni 2024
7“The Legend of Ruby Sunday”Zaterdag15 juni 2024
8“Empire of Death”Zaterdag22 juni 2024

Verhaal en trailer van de serie

De Doctor en zijn reisgenoot Ruby Sunday reizen door tijd en ruimte, met avonturen helemaal van het Regency-tijdperk in Engeland tot door oorlog verscheurde toekomstige werelden. Tijdens hun avonturen in de TARDIS – een tijdreizend schip in de vorm van een politietelefooncel – komen ze ongelooflijke vrienden en gevaarlijke vijanden tegen, waaronder een angstaanjagend snottermonster en de machtigste vijand van de Doctor tot nu toe.


Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.