Nieuw seizoen ‘Doctor Who’ komt op déze datum naar Disney+

We wisten natuurlijk al dat Doctor Who naar Disney+ zou komen, maar nu is ook eindelijk bekend wanneer we naar de nieuwe afleveringen kunnen kijken. Wij vertellen je op welke datum je ernaar kunt kijken.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘Doctor Who’ verschijnt in het vervolg op Disney+

Disney+ is de nieuwe thuisbasis van Doctor Who. Dit wisten we al een tijdje, want al in 2022 maakte de streamingdienst van Disney bekend dat ze de exclusieve uitzendrechten van de iconische serie bemachtigd hadden. Zij maken de serie in het vervolg in samenwerking met BBC. Dit betekent dat nieuwe seizoenen direct op Disney+ verschijnen. Zo ook het eerste seizoen waarin Ncuti Gatwa (bekend van Sex Education en Barbie) te zien zal zijn als vijftiende Doctor.

Het nieuwe seizoen gaat in mei van start

Grote vraag blijft dan natuurlijk wánneer het eindelijk zover is. In bovenstaande video kondigen de makers aan dat het seizoen op 11 mei van start zal gaan. Kun je écht niet wachten, dan hebben we nóg beter nieuws. Zaterdag 11 mei is namelijk de dag dat de serie uitgezonden wordt op de Britse televisie via de BBC, maar streamen doe je al een dagje eerder. Vanaf vrijdag 10 mei kun je in Nederland rekenen op wekelijkse afleveringen, die dus op Disney+ verschijnen.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Meer informatie over de serie

De serie Doctor Who gaat over een alien onder de naam Doctor. Dit wezen lijkt misschien op een mens, maar is in feite een Time Lord die is gevlucht van de planeet Gallifrey. Hiermee wordt door tijd en ruimte gereisd in het gezelschap van één of meerdere reisgenoten.

TitelDoctor Who
Jaar2005-
SoortSerie
Duur14 seizoenen
TaalEngels
CategorieAvontuur, Drama, Sci-Fi
IMDb8,6 uit 224.000 stemmen
MakerSydney Newman
CastDavid Tennant, Matt Smith, Jenna Coleman, Karen Gillan, Peter Capaldi, Arthur Darvill, Billie Piper, Nicholas Briggs, Jodie Whittaker

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.