Kijkers erg te spreken over nieuw seizoen ‘Doctor Who’: “Echt genieten”

Doctor Who-fans konden dit weekend hun geluk op, want op Disney+ verschenen in één klap de eerste twee afleveringen van het nieuwe seizoen. En veel kijkers waren erg te spreken over het begin van deze kersverse reeks.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Dit kun je verwachten van ‘Doctor Who’

Het is tijd voor het veertiende seizoen van Doctor Who en de eerste vernieuwde reeks. Disney heeft namelijk de rechten van de serie gekocht en bemoeit zich nu dus ook met de productie, waardoor de serie een hele nieuwe weg in is geslagen. Een van de voordelen hiervan is dat de afleveringen direct op Disney+ verschijnen. Zaterdag keek je naar de eerste twee.

Uiteraard staat Doctor Who centraal. Samen met zijn reisgenoot Ruby Sunday reist hij door tijd en ruimte, waarbij ze vrienden én vijanden maken. Zo komen ze oog in oog te staan met de machtigste tegenstander van de Doctor tot nu toe. Ncuti Gatwa, die je kent van Sex Education of Barbie, speelt deze keer de hoofdrol.

Kijkers vinden het nieuwe seizoen van ‘Doctor Who’ tot nu toe erg leuk

De eerste drie afleveringen zijn nu te zien op Disney+ en kijkers zijn er erg over te spreken. Op Rotten Tomatoes zie je dat 96% van de recensenten dit tot nu toe bijvoorbeeld een echte aanrader vindt. Ook op social media regent het lovende reacties. Hieronder vind je er een paar.

Iedere zaterdag een nieuwe aflevering

Op 11 mei verschenen de eerste twee afleveringen van deze nieuwe reeks Doctor Who in het aanbod van Disney+. Sindsdien wordt het verhaal van de Doctor en Ruby iedere zaterdag vervolgd, met de seizoensfinale op 22 juni. Dit levert onderstaand uitzendschema op.

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“Space Babies”Zaterdag11 mei 2024
2“The Devil’s Chord”Zaterdag11 mei 2024
3“Boom”Zaterdag18 mei 2024
4“73 Yards”Zaterdag25 mei 2024
5“Dot and Bubble”Zaterdag1 juni 2024
6“Rogue”Zaterdag8 juni 2024
7“The Legend of Ruby Sunday”Zaterdag15 juni 2024
8“Empire of Death”Zaterdag22 juni 2024

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.