Leuk: de kerstspecial van ‘Doctor Who’ is nu te zien op Disney+

Doctor Who-fans, opgelet! Het is tijd voor een heuse kerstspecial van de populaire serie. Het veertiende seizoen wordt hiermee afgetrapt en zo kunnen we eindelijk genieten van Sex Education-ster Ncuti Gatwa in de rol van Doctor Who. Je bekijkt de special nu op Disney+.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘Doctor Who’ is terug met kerstaflevering

Op kerstavond wordt een baby’tje achtergelaten in de sneeuw. Jaren later is het kindje uitgegroeid tot het tienermeisje Ruby Sunday, die dan in contact komt met de Doctor. Samen gaan ze op een kerstavontuur waarin goblins een grote rol spelen.

Doctor Who: The Church on Ruby Road markeert de eerste volledige aflevering waarin we Ncuti Gatwa aan het werk gaan zien als de vijftiende Doctor Who. Je kunt de acteur kennen van Sex Education en hitfilm Barbie. Hij wordt bijgestaan door Millie Gibson, die ook in het veertiende seizoen een grote rol zal spelen.

Wanneer is het veertiende seizoen van ‘Doctor Who’ te zien?

Met deze kerstspecial wordt het veertiende seizoen van Doctor Who afgetrapt. Eerder deze maand konden we ook al naar drie verjaardagsspecial kijken waarin topacteur David Tennant voor even terugkeerde in de titelrol. De serie blaast dit jaar namelijk 60 kaarsjes uit en dat moest natuurlijk gevierd worden.

Het veertiende seizoen wordt in 2024 verwacht. Omdat Disney+ een deal heeft gesloten met de BBC en de uitzendrechten in handen heeft, kunnen we de nieuwe afleveringen op die streamingdienst verwachten. Wanneer het precies zover is, is nog niet bekend. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Meer informatie over de serie

De serie Doctor Who gaat over een alien onder de naam Doctor. Dit wezen lijkt misschien op een mens, maar is in feite een Time Lord die is gevlucht van de planeet Gallifrey. Hiermee wordt door tijd en ruimte gereisd in het gezelschap van één of meerdere reisgenoten.

TitelDoctor Who
Jaar2005-
SoortSerie
Duur14 seizoenen
TaalEngels
CategorieAvontuur, Drama, Sci-Fi
IMDb8,6 uit 224.000 stemmen
MakerSydney Newman
CastDavid Tennant, Matt Smith, Jenna Coleman, Karen Gillan, Peter Capaldi, Arthur Darvill, Billie Piper, Nicholas Briggs, Jodie Whittaker

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.