‘Doctor Who’ komt wereldwijd naar Disney+

Doctor Who fans, opgelet! Disney+ wordt de nieuwe thuisbasis van de bekende sciencefiction-serie. De streamingdienst heeft namelijk een deal gesloten met de BBC en zo, afgezien van het Verenigd Koninkrijk en Ierland, wereldwijd de exclusieve uitzendrechten weten te bemachtigen. Het gloednieuwe seizoen zal daarom alleen hier te zien zijn in het najaar van 2023.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘Doctor Who’ verschijnt in 2023 op Disney+

De iconische serie Doctor Who zal in het vervolg buiten het Verenigd Koninkrijk en Ierland enkel nog op Disney+ te zien zijn, zo heeft de streamingdienst bekendgemaakt. Dit gaat gepaard met een gloednieuw logo, dat je hieronder kunt zien.

Eerder kwam het grote nieuws al naar buiten dat de laatste Doctor, Jodie Whittaker, kort opgevolgd wordt door een oude bekende. De tiende Doctor, David Tennant (Broadchurch), keert voor een aantal specials terug. Daarna zal Ncuti Gatwa, die je misschien wel kent van Sex Eductation, de rol van de vijftiende Doctor vervullen. Hieronder zijn de eerste beelden van de twee Doctors te zien.

Het nieuwe seizoen wordt overigens pas in november 2023 verwacht, dus we moeten nog even geduld hebben.

‘Doctor Who’ is nu nog te zien op Prime Video

In Nederland kunnen we de iconische serie op dit moment enkel en alleen zien bij Amazon Prime Video. We weten nog niet of de serie hier zal gaan verdwijnen door de deal tussen de BBC en Disney+.

Ook of de oudere seizoenen van de serie naar de streamingdienst van The Walt Disney Company komen, is nog niet bekend. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes over dit onderwerp, dus houd onze social media-kanalen in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bekijk direct alle beschikbare seizoenen van Doctor Who bij Prime Video 🍿

Meer informatie over de serie

De serie Doctor Who gaat over een alien onder de naam Doctor. Dit wezen lijkt misschien op een mens, maar is in feite een Time Lord die is gevlucht van de planeet Gallifrey. Hiermee wordt door tijd en ruimte gereisd in het gezelschap van één of meerdere reisgenoten.

TitelDoctor Who
Jaar2005-
SoortSerie
Duur14 seizoenen
TaalEngels
CategorieAvontuur, Drama, Sci-Fi
IMDb8,6 uit 224.000 stemmen
MakerSydney Newman
CastDavid Tennant, Matt Smith, Jenna Coleman, Karen Gillan, Peter Capaldi, Arthur Darvill, Billie Piper, Nicholas Briggs, Jodie Whittaker

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.