Waar kun je de film ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ (2022) online kijken?

Veel film- en serieliefhebbers vragen zich af hoe ze de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022) online kijken kunnen. Dit is Doctor Strange 2 na de eerste Marvel-film over het personage die in 2016 verscheen, tevens met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol. In dit artikel geven wij aan aan of deze film op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Videoland, HBO Max, Pathé Thuis of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is.

Waar kun je de Marvel-film ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ (2022) online kijken?

Gemiddeld komen de nieuwste Marvel-films 70 dagen na de bioscooppremière online bij Disney+. Doctor Strange 2 kwam op woensdag 4 mei 2022 naar de bios, waardoor we verwachtten dat hij ongeveer vanaf 13 juli 2022 bij Disney’s streamingdienst te zien zou zijn. Dit bleek echter anders uit te vallen, want sinds woensdag 22 juni 2022 is de film al te zien.

✅ Disney+➡️ Ga direct naar Doctor Strange in the Multiverse of Madness op Disney+ in Nederland. Hier is naast de eerste film over Dr. Stephen Strange ook Doctor Strange 2 / Doctor Strange in the Multiverse of Madness nu te zien
🔜 Pathé ThuisZoek direct naar Doctor Strange bij Pathé Thuis. Hier zal de film na de bioscooppremière te huur en te koop zijn.
⛔️ NetflixDeze film is op het moment van schrijven niet te zien bij Netflix.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je deze film niet kijken bij HBO Max.
⛔️ Amazon Prime VideoDe film is op dit moment niet te streamen met een abonnement op Amazon Prime Video.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de film nu niet te vinden.

Staat of komt ‘Doctor Strange 2’ op Disney+?

De Marvel-film Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022) zal worden toegevoegd aan het aanbod van Disney+ in Nederland, de streamingdienst waar ook de rest van de superheldencatalogus van deze geliefde filmstudio te zien is. Een eerdere schatting van de releasedatum was gebaseerd op de vorige twee Marvel-films, Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings en Eternals, die ook op Disney+ werden gelanceerd. De eerstgenoemde film over Shang-Chi ging in bioscooppremière op 1 september 2021, waarna hij op 12 november 2021 online verscheen bij Disney+ (een gat van 72 dagen). Vervolgens zaten er in totaal 70 dagen tussen de bioscoop en streaming release van Eternals (3 november 2021 – 12 januari 2022).

We weten dat Disney eerder ongeveer 70 dagen rekende tussen de bioscooplanceringen en streaming premières. De bovenstaande data bevestigen die keuze van The Walt Disney Company. Nu is er echter gekozen voor woensdag 22 juni 2022 (een gat van 49 dagen), een releasedatum die lijkt te duiden op een vergelijkbare wachttijd van Doctor Strange in the Multiverse of Madness op Disney+ als de Warner Bros.-films bij HBO Max (± 45 dagen).

Ga direct naar Doctor Strange in the Multiverse of Madness op Disney+ 🍿

Staat of komt ‘Doctor Strange 2’ op Pathé Thuis?

Veel mensen denken dat Pathé precies dezelfde uitzendrechten op hetzelfde moment heeft als Pathé Thuis, waardoor bioscoopfilms gelijktijdig in de bioscoopzaal en op de streamingdienst zouden komen. Dit is echter niet het geval. Pathé Thuis heeft een eigen video on demand-platform en andere afspraken met filmstudio’s. Daardoor kan Pathé niet zomaar de film via het platform verkopen/verhuren.

Een grote selectie van Marvel-films is op Disney+ in Nederland te zien, maar sommige uitzendrechten zijn niet in de handen van de streamingdienst van The Walt Disney Company. Zo kun je bijvoorbeeld de enorm populaire nieuwe film Spider-Man: No Way Home (2021) momenteel enkel op TVOD-diensten als Pathé Thuis huren of kopen en is ook Venom: Let There Be Carnage (2021) wel op PT te zien en niet op D+.

Hieronder vind je de complete collectie van Marvel-films bij Pathé Thuis. Naar verwachting zal de nieuwe Doctor Strange-film hier op dezelfde dag aan worden toegevoegd als koop- en/of huurfilm als dat hij in het aanbod van Disney+ verschijnt. Dit is dus mogelijk op 22 juni 2022, maar dat is nog niet officieel bevestigd door de videodienst.

Ga direct naar de volledige Marvel-collectie op Pathé Thuis 📺

Staat of komt ‘Doctor Strange 2’ op Netflix?

Vroeger waren er nog Marvel-films op Netflix te zien, maar sinds de oprichting van Disney+ is het aanbod hiervan snel afgenomen. Recentelijk zijn zelfs de laatste zes Marvel-series verwijderd uit de catalogus van de streaminggigant om de definitieve overstap naar het video on demand-platform van The Walt Disney Company te maken.

Disney+ behoudt de rechten van haar films en series voor de eigen SVOD-streamingdienst om zo nieuwe abonnees aan te trekken en huidige leden blij te maken met exclusieve content. De kans dat Doctor Strange 2 naar Netflix zal komen is helaas dan ook nihil.

Verhaal en trailer van ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ (2022)

In Marvel Studios’ Doctor Strange in the Multiverse of Madness onthult het MCU de Multiverse en verlegt het zijn grenzen verder dan ooit tevoren. Met hulp van bekende en nieuwe helden verkent Doctor Strange de gevaarlijke realiteiten en uithoeken van de Multiverse en neemt hij het op tegen een mysterieuze, nieuwe vijand.

Streaming informatie over de film

TitelDoctor Strange in the Multiverse of Madness
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 55 minuten
GenreActie, Avontuur, Fantasy
Releasedatum4 mei 2022
RegisseurScott Derrickson
CastBenedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong, Xochitl Gomez, Michael Stuhlbarg, Rachel McAdams, Patrick Stewart, Adam Hugill