Alle ‘Divergent’-films in de juiste volgorde (en waar je ze online kijkt)

Naast The Hunger Games verscheen er nóg een populaire dystopische filmserie: de Divergent-films. Tris leeft in een toekomst waarin er vijf facties zijn. Zij blijkt echter eigenschappen te hebben van alle facties en daardoor Divergent (Afwijkend) te zijn. Misschien heb je wel weer eens zin in een marathon en dan is het wel handig om te weten wat precies de chronologische volgorde van alle Divergent-films is. Wij zetten het voor je op een rijtje.

Dit is de juiste volgorde van alle ‘Divergent’-films

In 2014 verscheen Divergent op het witte doek. De beroemde boekenserie van Veronica Roth kwam hiermee tot leven, met hoofdrollen voor Shailene Woodley en Theo James. Inmiddels staat de teller op drie delen, die je gewoon kunt kijken in volgorde van releasejaar. Hieronder vind je de ideale kijkvolgorde.

VolgordeTitelReleasejaar
1Divergent2014
2Insurgent2015
3Allegiant2016

Komt er nog een ‘Divergent’-film?

Het was eigenlijk de bedoeling dat er vier films zouden komen, met The Divergent Series: Ascendant als afsluiter. Het laatste deel is er echter nooit gekomen, en omdat de filmreeks definitief gecanceld is blijft dat helaas ook zo. Het verhaal van Divergent is dus nooit helemaal verteld op het witte doek. Je kunt natuurlijk altijd het laatste boek lezen om te weten hoe het afloopt. En wie weet, misschien staat er ooit nog een (spin-off)serie op het programma. We houden je natuurlijk op de hoogte van de laatste nieuwtjes hierover via je mail.

Waar zijn alle ‘Divergent’-films te bekijken?

Er zijn verschillende video on demand-platforms waar je de Divergent-films kunt kijken: TVOD-streamingdienst Pathé Thuis, Netflix en Prime Video. Bij die eerste kun je de films zonder abonnement huren of kopen.

Koop je de films, dan blijven ze voor altijd in je bibliotheek staan en kun je ze zo vaak bekijken als je wilt. Als je kiest voor huren, heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek. Netflix en Prime Video bieden op hun beurt alle films aan zonder aanvullende kosten.

→ Zin in een marathon? Bekijk direct Divergent-films op Pathé Thuis 🍿

Andere legendarische filmreeksen

Nu het duidelijk is in welke volgorde je de Divergent-films het beste kunt bekijken, ben je misschien ook wel geïnteresseerd in een zelfde soort geheugensteuntje voor andere fantastische filmreeksen. Eerder hebben wij bijvoorbeeld al de ultieme volgorde van alle Star Wars-films, de juiste volgorde van alle Spider-Man films en natuurlijk de volgorde van alle Marvel-films op een rij gezet. Ideaal voor je volgende filmmarathon, al mag je dan wel flink wat ruimte vrijmaken in je agenda. Veel kijkplezier!

Verhaal en trailer van ‘Divergent’

De post-apocalyptische wereld waarin de zestienjarige Beatrice Prior leeft, is opgedeeld in vijf facties. Elke factie staat voor een bepaalde waarde: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen in welke factie zij de rest van hun leven zullen doorbrengen.


Synopsis: Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.