Prijsverhoging van Disney+ wordt met meer dan twee maanden uitgesteld

Begin dit jaar werd gelijktijdig met de toevoeging van de nieuwe categorie Star voor volwassenen een prijsverhoging bij Disney+ doorgevoerd van €6.99/maand naar €8.99/maand en van €69.99/jaar naar €89.99/jaar. Abonnees die vóór de lancering van Star al een abonnement hadden, zouden na 23 augustus 2021 te maken krijgen met de nieuwe prijs. Dat is nu uitgesteld naar 3 november 2021.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Prijsverhoging bij Disney+ wordt met 72 dagen uitgesteld

Goed nieuws voor wie al vóór de toevoeging van Star aan Disney+ op 23 februari 2021 een abonnement had op de streamingdienst. Je zou eerst 6 maanden extra korting op de abonnementskosten krijgen (tot 23 augustus 2021), maar dit blijkt door de streamingdienst uitgesteld te zijn met 72 dagen (ruim 2 maanden) naar 3 november 2021.

Voor maandabonnees betekent dit dat je de lagere prijs van €6,99 per maand blijft betalen tot 3 november 2021. Bij je eerstvolgende nieuwe factuur vanaf die datum, zul je de nieuwe prijs van €8,99 per maand betalen. Als je overstapt naar een jaarlijks abonnement, dan is de prijs de bijgewerkte prijs van €89,90 per jaar van toepassing.

Disney+’ jaarabonnees betalen €69,99 voor hun nieuwe jaar als de verlenging vóór 3 november 2021 wordt doorgevoerd. Als je je abonnement opzegt, kun je niet verlengen tegen je huidige prijs.

Kosten van een Disney+ abonnement voor huidige en nieuwe abonnees

De prijs van Disney+ werd op 23 februari 2021 met ongeveer 29% procent verhoogd. In de tabel hieronder vind je wat de nieuwe prijzen van de twee verschillende abonnementen van de streamingdienst zijn geworden.

Oude prijsNieuwe prijs
€6,99 per maand€8,99 per maand
€69,99 per jaar€89,99 per jaar

De prijs gold direct voor alle nieuwe abonnees. De leden van de streamingdienst die vóór 23 februari 2021 een abonnement hadden afgesloten, kregen als cadeau 6 maanden (en uiteindelijk dus ruim 8 maanden) langer een rekening met de oude (lagere) prijs.

Reden van de prijsverhoging

Disney ging van start als een streamingdienst die vooral op kinderen gericht was, maar is met haar succes doorgegroeid naar een video on demand-platform dat ook veel content biedt voor volwassenen. Daarnaast zijn er heel veel nieuwe Original films en series aan het programma toegevoegd. Om deze enorme boost in aanbod van de streamingdienst te kunnen bekostigen, wordt de prijs van een abonnement op Disney+ verhoogd door het video on demand-platform.

Je krijgt er dus gelukkig wel heel veel toffe films en series voor terug. Een overzicht van de huidige selectie aan titels op de streamingdienst vind je in de lijst met het aanbod van Disney+.