Is Disney+ ook voor volwassenen?

Een van de grootste spelers in het Nederlandse streaminglandschap is Disney+, het video on demand-platform van The Walt Disney Company. Ondanks de populariteit van Disney+ denken er nog veel mensen dat de streamingdienst vooral voor kinderen bedoeld is. Niets is echter minder waar. Naast content van Disney en Pixar staat er namelijk ook een breed aanbod van films en series voor volwassenen online, waaronder titels van Star Wars, Marvel, National Geographic en Star.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 15% korting om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Disney+ heeft films en series voor kinderen en volwassenen in verschillende hubs

The Walt Disney Company, het moederbedrijf van de streamingdienst, heeft de laatste jaren veel geld heeft uitgegeven aan het uitbreiden van het bedrijf door meerdere filmstudio’s op te kopen. Zowel studio’s die zich richten op kinderen als maatschappijen die vooral programmering voor volwassenen maken. Veel van deze content is toegevoegd aan het aanbod van het video on demand-platform.

Om overzicht in het aanbod van Disney+ te houden, heeft de streamingdienst haar grote bibliotheek van films en series ingedeeld in een aantal hubs. Één van deze hubs is vol actie weggelegd voor volwassenen met alle Star Wars-films en series, waaronder de eerder uitgebrachte films (Star Wars A New Hope, Empire Strikes Back, Return of the Jedi), de prequels (Phantom Menace, Attack of the Clones, Revenge of the Sith) en de meest recente sequel films (The Force Awakens, The Last Jedi, Rise of Skywalker). Ook de nieuwe Star Wars-series als The Mandalorian, The Book of Boba Fett en Obi-Wan Kenobi zijn allemaal via de VOD-dienst te streamen.

De superheldenreeks van Marvel met talloze films en series bomvol actie zijn ook in een hiervoor ingedeelde hub via de streamingdienst te vinden. The Avengers, Black Panther, Guardians of the Galaxy, Hawkeye en WandaVision is slechts een kleine greep uit de enorme lijst van Marvel’s titels die op Disney+ te zien zijn. Ook National Geographic heeft een eigen hub op de videodienst. Daar vind je vooral (natuur)documentaires en educatieve content, waaronder Gordon Ramsey Uncharted, Primal Survivor en Meet the Chimps.

Meerdere studio’s voor volwassenen samen in de ‘Star’ hub

Een laatste hub van Disney+ is pas iets meer dan een jaar na de lancering toegvoegd: Star. Hier worden films en series van verschillende studio’s aangeboden. The Walt Disney Company heeft namelijk in 2017 een groot aandeel van 20th Century Fox opgekocht, waardoor ook veel titels van deze studio ook via de streamingdienst te zien zijn. Zo zijn de op volwassenen gerichte animatiekomedies als The Simpsons, Family Guy, Bob’s Burgers, Futurama en The Cleveland Show hier enkele voorbeelden van.

Ook films en series die in Amerika via Hulu verschijnen kunnen wij in Nederland op Disney+ bekijken. Dit komt doordat Hulu ook een onderdeel is van The Walt Disney Company. Zo zijn titels zoals Dopesick, Only Murders in the Building, The Kardashians en Pam & Tommy, wat eigenlijk allemaal titels van Hulu zijn, op Disney+ in Nederland beschikbaar. Daarnaast zijn er ook nieuwere bioscoopfilms op de dienst te bekijken, waaronder films van Searchlight Pictures. Een paar populaire bioscoopfilms op Disney+ zijn Jojo Rabbit, Nightmare Alley, Death on the Nile en West Side Story. Ten slotte vind je ook onder andere content van ABC Studios als The Walking Dead, Station 19, Grey’s Anatomy en Lost terug bij Disney’s videodienst.

Mocht je extra willen oppassen met de toegang van je kinderen tot deze content voor volwassenen, dan is dat gelukkig mogelijk met ouderlijk toezicht. In de onderstaande video vind je terug hoe je films en series voor volwassenen kunt blokkeren voor de gebruikersprofielen van kinderen.

New Parental Control Settings | Disney+ Star

De prijs van een lidmaatschap op Disney+

Door al deze verschillende hubs met een breed scala aan films en series is er voor ieder wat wils te vinden op Disney’s video on demand-platform. Al vóór de toegang van Star was dat het geval met Marvel, National Geographic en Star Wars, maar sinds de lancering van deze extra hub is het aanbod voor volwassenen nog verder uitgebreid.

Het prijskaartje voor deze content ziet er als volgt uit. Een lidmaatschap op Disney+ kost €9,99 per maand. Wie een jaarabonnement afsluit, geniet echter van flinke korting. Dit kost namelijk €99,90 per jaar, wat neerkomt op een omgerekend maandelijks bedrag van €8,33. Dat betekent dat je eigenlijk elke maand een korting van €1,66 krijgt en zo 12 maanden naar Disney+ kijkt voor de prijs van 10. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!