Disney+ haalt ‘Titanic’ uit aanbod in aanloop naar de re-release in de bioscoop

Binnenkort is het 25 jaar geleden dat Titanic in première ging en om dat te vieren keert de legendarische filmklassieker weer terug naar het witte doek. Vanaf 8 februari 2023 is het tijdelijk mogelijk om de film in de bioscoop te bewonderen. Omdat het natuurlijk wel de bedoeling is dat er bezoekers komen, heeft Disney+ uit voorzorg de film uit het aanbod verwijderd. Je kunt de film nog wel bij Pathé Thuis streamen.

‘Titanic’ tijdelijk niet te vinden in het aanbod van Disney+

Op 29 januari 1998 verscheen Titanic in de Nederlandse bioscopen en inmiddels viert de film dus alweer bijna haar 25-jarige jubileum. Om dat te vieren brengt filmstudio 20th Century Studios het romantische drama dit jaar nogmaals naar het witte doek. Vanaf 8 februari is het zover en schitteren Leonardo DiCaprio en Kate Winslet weer in de rollen van Jack en Rose.

Om deze geremasterde versie zo veel mogelijk kans op het witte doek te geven, heeft Disney+ (de streamingdienst die verbonden is aan 20th Century Studios) de film tijdelijk uit het aanbod verwijderd.

Dit marketingtrucje zagen we eerder bij Avatar. In aanloop naar het langverwachte vervolg Avatar 2: The Way of Water werd het eerste deel van de reeks wereldwijd uit het aanbod van Disney+ gehaald. Dit duurde van augustus tot eind november, toen de film weer terugkeerde naar de streamingdienst. Een officieel statement kwam er niet, maar we kunnen wel gokken dat dit gedaan werd om het aantal bioscoopbezoeken op te krikken. Met Titanic gebeurt nu hetzelfde. Ook deze film verwachten we daarom enige tijd na de re-release in de bioscoop gewoon weer in de bibliotheek van Disney+ terug te vinden.

Bij Pathé Thuis is ‘Titanic’ nog wel te streamen

Geen zin om in een volle bioscoopzaal van Titanic te genieten? In Nederland is de film op dit moment nog wel te streamen bij TVOD-streamingdiensten als Pathé Thuis. Hier kun je de film kopen en huren. Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek. Ook op DVD is de film nog altijd beschikbaar.

Meer informatie over de film

Ter ere van het 25-jarig jubileum, wordt een geremasterde versie van James Cameron’s multi-Academy Award-winnende Titanic opnieuw uitgebracht in bioscopen in 3D en High Frame Rate. Met een cast onder leiding van Oscar-winnaars Leonardo DiCaprio en Kate Winslet is de film een epische romance vol actie die zich afspeelt tegen de noodlottige eerste reis van de “onzinkbare” Titanic, destijds het grootste bewegende object ooit gebouwd.

TitelTitanic
Jaar1997
SoortFilm
Duur3 uur en 14 minuten
TaalEngels
CategorieRomantiek, Drama
RegisseurJames Cameron
CastLeonardo DiCaprio, Kate Winslet, Frances Fisher, Billy Zane, Gloria Stuart, Kathy Bates, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Danny Nucci, David Warner, Victor Garber, Bill Paxton

Synopsis: 20th Century Studios / The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.