Deze 5 verborgen parels op Disney+ moet je zien (week 49 van 2021)

Elke maand worden er weer heel wat nieuwe films en series toegevoegd aan het aanbod van Disney+. Dat is natuurlijk heel fijn, maar hierdoor kunnen sommige film- en serieliefhebbers inmiddels door de bomen het bos niet meer zien. Welke titels van topkwaliteit op Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire films/series van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Disney+ in week 49 van 2021 (6-12 december) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Disney+ bevestigt lancering van nieuwe Marvel-film ‘Eternals’ in januari 2022 🍿

Verborgen parels: 5 films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Disney+ (week 49 van 2021)

5. Atlanta (serie, 2 seizoenen)

Eerder schreven we al dat te weinig weten van het bestaan van de serie Atlanta. Het verhaal draait om Earnest ‘Earn’ Marks (Glover), een eenling die terugkeert naar zijn geboortestad Atlanta, Georgia (The Peach State), na het vroegtijdig verlaten van Princeton. Bij aankomst ontdekt hij dat zijn neef Alfred de grootste nieuwe rap-act van Atlanta is geworden. De show volgt de neven op hun weg naar de top van de rapscene van Atlanta, waar hun tegengestelde opvattingen over kunst, commercie, succes en ras hun zoektocht allesbehalve gemakkelijk zullen maken.

Earn is uiterst slim, oplettend en verloren. Als een gedesillusioneerde millennial worstelt hij om zijn roeping of ‘merk’ te vinden en hij heeft het gevoel dat het spel van het leven al bepaald is, zodat hij nooit kan winnen. Hij erkent dat Alfreds plotse YouTube-populariteit een levensveranderende kans voor hen beiden kan zijn – als hij de houding ‘eerst doen, dan denken’ van zijn neef kan aannemen en kan wennen aan zijn drugsverslaafde, mogelijk psychische (maar zeker vreemde) handlanger Darius. Als Alfreds manager kan Earn eindelijk iets vinden wat de moeite waard is om zijn energie aan te besteden.

4. Piper (korte film, 2016)

Disney’s video on demand-platform staat vol met inspirerende en indrukwekkende korte films. Één van de toppers uit dit arsenaal is Piper, een Pixar-film uit 2016. Een hongerig strandloperjong waagt zich hierin voor het eerst buiten het nest om voedsel te gaan zoeken bij de kustlijn. Het probleem is dat het voedsel onder het zand ligt, waar enge golven aan komen rollen.

3. 9/11: One Day in America (serie, 1 seizoen)

9/11: One Day in America, een mini-documentaireserie van 6 afleveringen door National Geographic, vertelt het diepgaande verhaal van 11 september 2001 door de ogen van de getuigen, helden en overlevenden. Deze grootse nieuwe serie, gemaakt in samenwerking met het 9/11 Memorial & Museum, ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum, brengt de tragische dag in ongekend detail in kaart, van het eerste vliegtuig dat de noordelijke toren raakte tot de laatste overlevenden die uit het puin werden gered. Dit is ook de #1 beste nieuwe serie van Disney+ in 2021.

2. The Grand Budapest Hotel (film, 2014)

Begin 2014 bracht Searchlight Pictures ons The Grand Budapest Hotel, een film die maar liefst 4 Oscars in de wacht wist te slepen en die op IMDb wordt beoordeeld met een 8,1 uit ruim 750.000 stemmen. De film beschrijft de avonturen van de legendarische conciërge Gustave H en Zero Moustafa, de piccolo die zijn meest vertrouwde vriend wordt. Het verhaal omvat de diefstal van een onbetaalbaar schilderij, een woeste strijd om een enorm familiefortuin en een wanhopige achtervolging op motorfietsen, treinen, sleeën en ski’s. Dit alles tegen de achtergrond van een drastisch veranderend Europa in de jaren tussen de twee wereldoorlogen.

1. What We Do in the Shadows (serie, 3 seizoenen)

What We Do in the Shadows, gebaseerd op de gelijknamige speelfilm van Jemaine Clement en Taika Waititi, is een documentaire-achtige blik in het dagelijkse (of liever, nachtelijke) leven van vier vampiers die honderden jaren samen hebben ‘geleefd’ in Staten Island. Na een onverwacht bezoek van hun duistere heer en leider, worden de vampiers herinnerd aan wat ze aanvankelijk hadden moeten doen bij hun aankomst in New York, meer dan een eeuw geleden: totale en volledige overheersing van de Nieuwe Wereld. Maar wat is precies de beste manier om die overheersing te bereiken? De cameraploeg volgt de vampiers die deze vraag willen beantwoorden. Enkele weken geleden verschenen seizoen 1 & 2 van de serie op Disney+ en momenteel wordt wekelijks op woensdag een nieuwe aflevering van seizoen 3 uitgezonden.

Alle films en series die op Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Disney+ zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand. Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in de planning van Disney+ staan. Ga naar het overzicht binnenkort op Disney+ om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Disney+ in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.