Disney+ strooit met gratis jaarabonnementen

Verizon, de grootste telecomprovider van de Verenigde Staten, heeft in samenwerking met Disney bekendgemaakt dat alle abonnees met het zogeheten unlimited 4G LTE en 5G abonnement vanaf de lancering op 12 november 2019 een jaar lang gratis Disney+ krijgen. Hetzelfde geldt voor nieuwe Verizon Fios Home Internet en 5G Home Internet klanten van de provider.

50 miljoen gratis jaarabonnementen

Het gaat hier om een groep van ongeveer 50 miljoen potentiële abonnees. Het is nog niet duidelijk welk deel van deze groep het gratis jaarabonnement ook daadwerkelijk zal verzilveren, maar het is wel zeker dat Disney+ er direct een flinke hoeveelheid abonnees bij zal krijgen.

Gratis Disney+ jaarabonnementen in Nederland

Nu Disney+ de zware concurrentie aan moet gaan met gevestigde streamingdiensten lijkt het behouden van abonnees geen overbodige luxe. Met een jaaromzet van ongeveer $60 miljard zou de filmgigant zich zo’n deal ook wel kunnen veroorloven. Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat Disney+ binnenkort in Nederland een zelfde deal zal sluiten met een Nederlandse telecomprovider als met Verizon in Amerika. Zelf maakt Disney Nederland aan Streamwijzer duidelijk dat ze nog niet weten of een dergelijke deal er hier ook aan zit te komen.

Apple TV+ volgt voorbeeld

Niet alleen Disney+ geeft gratis jaarabonnementen weg. Ook de dienst Apple TV+, die op 1 november 2019 wordt gelanceerd, geeft Apple gebruikers zo’n cadeau. Bij elke nieuwe aanschaf krijg je namelijk een jaarabonnement op Apple TV+ gratis! Dat geldt voor een nieuwe iPhone, iPad, iPod Touch, Mac, of Apple TV.

Stand van zaken na lancering Disney+ in Nederland

Inmiddels komt 12 november, de release date van Disney+ in Nederland, steeds dichterbij. Dat betekent ook dat de gratis proefperiode in Nederland, waar al meer dan 500,000 abonnees van genieten, binnenkort af zal lopen. Momenteel is Disney+ na Netflix en voor Videoland al de nummer 2 in het streaminglandschap van Nederland. Het is echter de vraag hoeveel abonnees overblijven als het abonnement op betaling over gaat. Blijven abonnees dan bij meerdere streamingdiensten of gaan ze bijvoorbeeld kiezen tussen Netflix en Disney+?

Originele films en series bij Disney+ en Netflix

Vooral qua eigen originele content wordt de strijd tussen streamingdiensten steeds heviger. Recentelijk werden nieuwe releases op de streamingdienst bekendgemaakt, waaronder Brave (2012), Captain Marvel (2019) en Dumbo (2019), al werd ook laten weten dat nieuwe films pas na 7 maanden online komen op Disney+. Toch blijft vooral Netflix een geduchte tegenstander voor Disney+. Vooral door de miljardeninvesteringen in eigen Netflix Original content – zoals La Casa de Papel, Stranger Things en The Irishman en – blijft de streamingdienst nog steeds erg aantrekkelijk.

Alle films en series op de streamingdienst

Wil je zelf beoordelen of het aanbod van Disney+ aantrekkelijk genoeg is? Bestudeer dan zelf de volledige lijst van het Disney+ aanbod of bekijk hieronder de ruim drie uur durende trailer van de lancering van alle titels op Disney+.