Alle nieuwe Disney+ Originals in 2020

Disney+ is keihard aan de weg aan het timmeren. In recent onderzoek kwam naar buiten dat de populariteit van de streamingdienst zo hard stijgt, dat ze na Netflix op de tweede plaats in de markt afstevent. Dat is ook wel nodig, gezien de mogelijk nabije toekomst van nieuwe spelers als HBO Max en Peacock.

Alle nieuwe Disney Plus Original films en series in 2020

Voor 2020 staan er dan ook weer heel wat nieuwe Disney+ Original releases op de agenda. Wij hebben ze voor je op een rij gezet! Ook vind je op Streamwijzer alle andere films en series die binnenkort op Disney+ komen. Heb je nog geen (gratis proef)abonnement op de streamingdienst? Via deze pagina kun je 7 dagen lang gratis Disney+ kijken!


Nieuwe Disney Plus Original films en series in 2020.

 1. Diary of a Future President

  Serie, 17 januari

 2. Timmy Failure

  Film, 7 februari

 3. Star Wars: The Clone Wars (seizoen 7)

  Serie, februari

 4. Stargirl

  Film, 13 maart

 5. Phineas and Ferb The Movie: Candace Against The Universe

  Film, zomer 2020

 6. The Mandalorian (seizoen 2)

  Serie, herfst 2020

 7. The Falcon and The Winter Soldier

  Serie, eind 2020

 8. WandaVision

  Serie, NNB

 9. Love, Simon

  Serie, NNB

 10. Monsters At Work

  Serie, NNB

 11. Lizzie McGuire (seizoen 3)

  Serie, NNB

 12. Secret Society of Second-Born Royals

  Film, NNB

 13. Disney Non-Fictie Series

  Meerdere titels en data

 14. Disney Shorts

  Meerdere titels en data

 15. Disney Documentaires

  Meerdere titels en data

Diary of a Future President (serie, 17 januari)

Diary of a Future President

Een 12 jaar oud Cubaans-Amerikaans meisje genaamd Elena zit op de middelbare school en wilt dolgraag de toekomstige president van de Verenigde Staten worden.

Timmy Failure (film, 7 februari)

Timmy Failure Mistakes Were Made

Deze serie is gebaseerd op de bekende boekenserie, geschreven door Stephan Pastis. Het gaat over het 11-jarige jongetje Timmy, die een detectivebureau heeft. Dat doet hij samen met zijn partner, een ijsbeer, en een sidekick die Rollo Tookus heet.

Star Wars: The Clone Wars | Seizoen 7 (serie, februari)

Het zevende en laatste seizoen van deze geanimeerde serie zal in februari exclusief op Disney+ verschijnen. Dit seizoen zal 12 afleveringen tellen en volgt waarschijnlijk de Siege of Mandalore in de laatste dagen van de Clone Wars. De serie speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Star Wars: Episode II – Attack of the Clones en Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith.

Stargirl (film, 13 maart)

Stargirl

De film Stargirl is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2000, geschreven door Jerry Spinelli. Het verhaal volgt een tiener, Leo Borlock, die als een blok valt voor het nieuwe meisje op school. Dit meisje, Susan “Stargirl” Caraway, heeft een unieke manier om zichzelf te uiten. Terwijl anderen haar mijden, is Leo enorm aangetrokken tot haar persoonlijkheid.

Phineas and Ferb The Movie: Candace Against The Universe (film, zomer 2020)

Phineas And Ferb The Movie Candace Against The Universe

De serie Phineas and Ferb was jarenlang te zien op de televisie. Nu komt er ook een film op Disney+ die dient als vervolg op de film uit 2000: Phineas and Ferb the Movie: Across the 2nd Dimension. Nadat Candace is ontvoerd door aliens, gaan Phineas en Ferb op reis door het heelal om haar te vinden. Candace heeft echter eindelijk een planeet gevonden waarop ze vrij is is van haar kleine broertjes.

The Mandalorian | Seizoen 2 (serie, herfst 2020)

The Mandalorian

The Mandalorian was de grootste successerie sinds de lancering van Disney+. Gelukkig zal er dan ook een tweede seizoen van de Star Wars-serie komen! Tot nu toe is enkel bekend dat het tweede seizoen in de herfst van 2020 zal verschijnen, maar zodra we meer weten zal het nieuws worden geplaatst op de pagina over The Mandalorian seizoen 2 op Disney+.

The Falcon and The Winter Soldier (serie, eind 2020)

The Falcon and The Winter Soldier

De komst van de serie The Falcon and The Winter Soldier is al een tijd veelbesproken. De serie speelt zich af in het Marvel Cinematic Universe en zal 6 afleveringen tellen. Na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame zal de serie onder andere laten zien hoe Sam het stokje van Captain America overneemt.

WandaVision (serie, NNB)

Ook deze serie speelt zich af in het Marvel Cinematic Universe. Waar eerder werd verwacht dat WandaVision pas in 2021 zou verschijnen, is nu bekend dat de serie nog dit jaar op Disney+ zal komen. De serie focust zich op Wanda Maximoff / Scarlet Witch en de terugkomst van Vision. Naar verwachting zal deze serie de rol inluiden van Scarlet Witch in de nieuwe film Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2021).

Love, Simon (serie, NNB)

Love Simon

Na het succes van de gelijknamige romantische komedie, zal deze serie het verhaal uitbreiden door te focussen op en nieuw karakter in dezelfde setting. Victor is een nieuwe leerling op school en heeft moeite met zich aanpassen aan zijn nieuwe omgeving. Daarnaast worstelt hij met zijn geaardheid. Hij komt Simon tegen, vanuit wiens oogpunt het verhaal in de serie ook verteld wordt.

Monsters At Work (serie, NNB)

Monsters at Work

De geanimeerde serie is een spin-off van Pixar’s Monsters, Inc. (2001). Monsters at Work zal zich een paar maanden na de film afspelen en zal zich focussen op Tylor Tuskmon, een monteur in het facilitair team van Monsters, Inc. Hij droomt ervan om net als zijn idolen te werken in het meest angstaanjagende team van het bedrijf.

Lizzie McGuire | Seizoen 3 (serie, NNB)

Lizzie McGuire

Seizoen 3 van Lizzie McGuire? Jazeker! Meer dan 16 jaar na het einde van de bekende serie zal er een nieuw seizoen komen dat focust op hoofdpersoon Lizzie, die inmiddels in New York City woont en 30 jaar oud wordt. Hilary Duff zal zich opnieuw in de rol van Lizzie McGuire verplaatsen voor deze serie.

Secret Society of Second-Born Royals (film, NNB)

Secret Society Of Second-Born Royals

Deze film wordt omschreven als een combinatie van The Princess Diaries en Kingsman: The Secret Service en volgt een rebellerende jonge vrouw die Sam heet. Zij is de tweede in de lijn der opvolging om op de troon te komen voor het koninkrijk Illyria. Sam heeft echter helemaal geen zin in zo’n leven, totdat ze merkt dat ze superkrachten heeft en lid wordt van een geheim genootschap dat het koninkrijk beschermt.

Disney Non-Fictie Series

In 2020 zullen er meerdere non-fictie Originals verschijnen op Disney Plus. Hieronder valt bijvoorbeeld de serie Star Wars: Jedi Temple Challenge, maar ook andere reality wedstrijden zoals Be Our Chef, Disney Fam Jam en Shop Class. Andere series op het programma zijn Cinema Relics: Iconic Art of the Movies, Ink & Paint, Into the Unknown: Making Frozen 2, Magic of the Animal Kingdom, Marvel’s 616, On Pointe, Re(Connect), Shop Class en Earth to Ned.

Disney Shorts

Lamp Life

Disney+ zal qua populaire Shorts ook niet stilzitten in 2020. Op 20 januari zal Toy Story’s Bo Peep de ster zijn in de short Lamp Life, waarna op 24 januari Short Circuit zal worden gelanceerd. Er staan nog meer Shorts op de planning door het jaar heen, waaronder een tot dusver naamloze Chip ‘n’ Dale serie en Muppets Now, een geïmproviseerde comedyserie.

Disney Documentaires

Dolphin Reef

Ook zullen er weer allerlei documentaires online worden gezet in 2020. Hieronder zullen bijvoorbeeld Dolphin Reef en Elephants vallen.

Streamingdienst Disney+ in Nederland

The Walt Disney Company heeft de gloednieuwe streamingdienst Disney+ recentelijk gelanceerd in de concurrentiestrijd met andere video on demand-diensten als NetflixVideoland en Amazon Prime Video. De streamingdienst Disney+ is sinds 12 september 2019 exclusief in Nederland te bekijken en sinds 12 november 2019 in meerdere landen. Op Streamwijzer is het volledige Disney+ aanbod te vinden.