Tip: op deze manier betaal je (tijdelijk) 22% minder voor een abonnement op Disney+

We hebben goed nieuws voor huidige en aankomende abonnees van Disney+. Door de lancering van Disney+ Star komen er 1.000 nieuwe fantastische films en series voor volwassenen aan, maar gaat de prijs van een abonnement ook 22% omhoog. Wie nu een abonnement neemt, krijgt echter het vernieuwde aanbod voor de oude lagere prijs. Hieronder lees je hoe dat precies werkt.

Prijsverhoging van 22% bij Disney+ op komst

Door de lancering van de nieuwe categorie Star komen er in het eerste jaar welgeteld 1.000 nieuwe films en series voor volwassenen naar de magische streamingdienst. Daar moet echter wel een prijskaartje aan vastzitten, want in de regel geldt dat meer films en series om meer abonnementsgeld vraagt. Daarom heeft Disney+ moeten besluiten de prijzen per 23 februari 2021 (de lanceringsdatum van de nieuwe categorie Star) omhoog te gooien van €6.99 per maand naar €8.99 per maand en van €69.99 per jaar naar €89.99 per jaar.

Prijs vóór 23 februari 2021Prijs na 23 februari 2021
€6.99 per maand€8.99 per maand
€69.99 per jaar€89.99 per jaar

Korting voor huidige maand- en jaarabonnees

Disney+ heeft echter besloten om trouwe abonnees van de streamingdienst te belonen met flinke korting op een abonnement. Dat werkt heel simpel. Heb jij een abonnement genomen vóór de lancering van Star, dus uiterlijk op 22 februari 2021? Dan geldt voor jou nog een half jaar lang de oude prijs. Dat betekent dat je als maand- en jaarabonnee pas op de eerste rekening na 23 augustus 2021 de nieuwe (verhoogde) prijs betaalt. Nieuwe abonnees betalen daarentegen gewoon direct de nieuwe verhoogde prijs.

Dus neem je nu nog een maandabonnement? Dan betaal je 6 maanden lang 22% minder en pak je een korting van €12 (6 maanden lang 2 euro korting per maand: €6.99 in plaats van €8.99).

Besluit je daarentegen nu nog een jaarabonnement? Dan betaal je 12 maanden lang 22% minder en pak je een korting van €20 (1 jaar lang 20 euro korting: €69.99 in plaats van €89.99).

Voor de snelle rekenaars: het is inderdaad zo dat een jaarabonnement voordeliger is dan een maandabonnement op Disney+. Je betaalt hiervoor omgerekend namelijk (nu nog) maar €5.83 per maand ten opzichte van de hogere maandprijs. Een koopje dus! Ben je al maandabonnee en wil je vanwege deze goede deal je abonnement omzetten? Lees dan meer in het artikel maandabonnement van Disney+ omzetten naar jaarabonnement.

Lancering van Star met 315 nieuwe films en series

Laten we voorop stellen dat de prijsverhoging bij Disney+ niet voor niets is. Inmiddels zijn er al 315 nieuwe films en series voor 23 februari bekendgemaakt die meteen aan het aanbod van Disney+ worden toegevoegd bij de lancering. Het gaat hier om toptitels als Die Hard, Scrubs, Grey’s Anatomy, American Horror Story, Deadpool, The Walking Dead en nog heel veel meer. En voor de ouders is er goed nieuws, want er komt gewoon een kinderslot op deze nieuwe content. Een volledig overzicht met alle films en series van Disney+ Star is ook op de website van Streamwijzer te vinden.