Disney+ kijken in Nederland: dit is alles wat je moet weten

Iedereen kent Disney+ wel. Deze streamingdienst van The Walt Disney Company is de exclusieve thuisbasis van Marvel, Walt Disney, Star Wars, Pixar, National Geographic én Star. Een video on demand-platform dat je dus niet mag missen! In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Disney+ kijken in Nederland, van wat het kost tot hoe je je aanmeldt en van het aanbod tot de apparaten waarop je kunt kijken.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Wat is het aanbod van Disney+ in Nederland?

Op Disney+ zijn honderden films en series te vinden. Van je favoriete tekenfilms uit je jeugd tot gloednieuwe live-action remakes van deze toptitels, van klassiekers van Pixar tot de hele reeks Star Wars-films en van alle helden uit het Marvel Cinematic Universe tot prachtige natuurdocumentaires van National Geographic: op de streamingdienst van The Walt Disney Company vind je het allemaal.

Ook komen er continu nieuwe titels bij. Op Streamwijzer laten we iedere maand weten welke films en series er binnenkort op de planning staan, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes en niks mist.

Bekijk het aanbod van Disney+ hier 🍿

Hoe kun je je aanmelden voor Disney+?

Het is heel eenvoudig om je te registeren voor Disney+. Dit kun je zowel op je webbrowser als op je mobiele apparaat doen door de volgende stappen te volgen:

  1. Ga naar www.disneyplus.com
  2. Selecteer ‘Registreer nu’
  3. Voer je e-mailadres in
  4. Voer een wachtwoord in
  5. Kies het gewenste abonnement. Je kunt kiezen tussen een maandelijks of goedkoper jaarlijks abonnement
  6. Voer je betalingsgegevens in of doe de aankoop in de app. Qua betaalmethodes worden er veel systemen ondersteund, waaronder VISA, Mastercard, PayPal, American Express en Discover

Is een account delen mogelijk?

Het is mogelijk om met meerdere schermen tegelijkertijd te kijken naar de films en series van Disney+. Bij zowel het jaarlijkse als het maandelijkse abonnement kun je op maximaal vier apparaten tegelijkertijd streamen en in totaal zeven profielen aanmaken. Alle kijkers moeten wel onderdeel zijn van hetzelfde huishouden, maar de ervaring leert dat deze eis in de praktijk vaak nog niet echt gehandhaafd wordt.

Voor gedownloade content geldt overigens zelfs dat de beperking van vier schermen niet van toepassing is. In plaats daarvan kun je op tien apparaten tegelijkertijd kijken. Er kan een onbeperkt aantal films gedownload worden.

Op welke apparaten kun je Disney+ kijken?

Disney+ kan door zowel Apple- als Android-gebruikers gekeken worden op de smartphone. Daarnaast is de app ook te downloaden op je televisie en is streamen via de webbrowser mogelijk.

Welke webbrowsers, besturingssystemen, Smart TV’s en streamingapparaten zijn dan compatibel? Qua webbrowsers is Disney+ beschikbaar op Chrome 75+, Edge, Firefox 68+, Safari 11+ en de nieuwste versie van Chrome, en qua besturingssystemen worden Android 5.0+ en iOS 14+ geaccepteerd.

Je kunt ook streamen met een Smart TV van Apple TV HD (4e generatie+), Android 5.0+ of LG webOS 3.0+ en bepaalde tv’s van Hisense (modellen uit 2017 of later), Panasonic (modellen uit 2017 of later) of Samsung (modellen uit 2016 of later). Als extra streamingapparaten zijn de Fire TV Stick (Fire OS 5.0+), de Chromecast, de Playstation 4 of 5 en de Xbox One of Series X|S geschikt.

Hoe kun je Disney+ kijken op je tv?

Er zijn verschillende manieren waarop je Disney+ op je tv kunt kijken. Dit kun je doen op je Smart TV, via een Chromecast of Apple TV vanaf je mobiel, tablet of laptop, door de applicatie via je Playstation 4 te downloaden, door je scherm te delen via een HDMI-kabel of door te kijken via een webbrowser op je televisie.

Lees hier meer over de verschillende manieren 📺

Hoeveel kost Disney+ kijken in Nederland?

Een abonnement op Disney+ kost €9,99 per maand. Dit is als je kiest voor het maandelijks betaalde abonnement. Wees je er wel bewust van dat je met een jaarlijkse betaling profiteert van een korting. Hiervoor betaal je namelijk slechts €99,90 per jaar. Het maandelijkse abonnement is maandelijks opzegbaar, het jaarlijkse moment slecht één keer in het jaar, maar verder zijn de abonnementen volledig hetzelfde.

🚨 TIP! Bij de aankoop van een jaarabonnement krijg je meer dan 15% korting op de prijs van Disney+ en ga je van een maandprijs van €9,99 naar omgerekend maar €8,33 per maand. → Ga nu naar de registratiepagina bij Disney+ voor deze korting.

Meer informatie over deze streamingdienst

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit toffe platform? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en check regelmatig onze social media-kanalen. Verder volg je de laatste nieuwtjes rondom deze streamingdienst ook in de Facebook-groep met Nederlandse Disney+ kijkers.

Disney+ Nederland

Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.