Disney+ foutcode 83: wat is het en hoe los je het op?

Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw. Wil je net lekker een film of serie op Disney+ kijken, krijg je de foutcode 83. Wij leggen uit waar dit door komt en hoe je het kan oplossen.

➝ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Wat is de oorzaak van de Disney+ foutcode 83?

Disney+ geeft in het helpcentrum aan dat er twee dingen kunnen zijn waardoor de foutcode 83 veroorzaakt wordt. Het kan gaan om de compatibiliteit van het apparaat of om een verbindingsfout.

Compatibiliteit van het apparaat

Het eerste probleem wordt veroorzaakt door het feit dat je een niet-ondersteund apparaat gebruikt. Zo zijn er maar een beperkt aantal webbrowsers die gebruikt kunnen worden om de films en series van Disney+ af te spelen. Welke browsers je kunt gebruiken, lees je in het Helpcentrum van Disney+.

Daarnaast is de Disney+-app niet op alle Smart tv’s beschikbaar. Mocht je hem op jouw tv nou niet kunnen downloaden, dan kun je altijd een Chromecast gebruiken om alsnog naar Disney+ te kijken op de televisie.

Verbindingsfout

De verbindingsfout heeft over het algemeen te maken met een instabiele of trage internetverbinding. Het afspelen van 4K-films en -series vereist een internetsnelheid van 25 Mbps. Zit je hieronder, dan kan het zijn dat er een foutmelding verschijnt.

Hoe kan ik het oplossen?

Er zijn verschillende manieren om de foutcode 83 van Disney+ op te lossen, uiteraard afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Hieronder zetten we de meest gebruikte oplossingen op een rij:

  • Ga naar DisneyPlus.com op een ondersteund apparaat of een ondersteunde webbrowser, zoals Google Chrome
  • Open de Disney+-app opnieuw, vernieuw de site of start je apparaat opnieuw op
  • Controleer je internetverbinding en zorg dat je minimaal een internetsnelheid van 25 Mpbs hebt
  • Mocht het probleem nou terugkeren, neem dan contact op met de klantenservice van Disney+

Meer informatie over de streamingdienst

We houden je altijd op hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media-kanalen en via je mail. Veel grote nieuwsberichten vind je direct na bekendmaking ook in de Facebook-groep met Disney+ kijkers.

Disney+ in Nederland

Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.