Deze films op Disney+ uit 2023 heb je waarschijnlijk gemist

2023 was een goed filmjaar voor Disney+-abonnees. De streamingdienst heeft een hoop bekende titels als Guardians of the Galaxy Vol. 3 en Indiana Jones and the Dial of Destiny online gezet, maar ook voor de verborgen pareltjes kon je bij hen terecht. Hieronder zetten we 5 minder bekende films uit 2023 op een rij die je nú op Disney+ kijkt.

➝ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

6x Films op Disney+ uit 2023 die je waarschijnlijk niet kent

6. No One Will Save You

No One Will Save You sloeg in Nederland de bioscopen over en kreeg daardoor minder aandacht dan verdiend. De thriller weet namelijk zelfs horrorkoning Stephen King te overtuigen, die hem “werkelijk uniek” en “briljant” noemt. Het draait om de jonge Brynn Adams, die eenzaam is en veel tijd alleen doorbrengt. Op een avond wordt ze opgeschrikt door vreemde geluiden. Ze moet de confrontatie aangaan met de buitenaardse wezens die in haar huis blijken te zitten.

5. Rye Lane

In Rye Lane volgen we de opbloeiende relatie tussen twintigers Dom en Yas. Ze ontmoeten elkaar op een ongewone plek: het toilet, waar Yas Dom hoort huilen. Hij bereidt zich voor op een etentje met zijn ex, want net als Yas komt hij net uit een vervelende relatie. De twee vinden elkaar in hun gemeenschappelijke gebroken hart en besluiten de dag samen te spenderen. Volgens kijkers én critici is dit een echte aanrader. De film wordt onder meer vernieuwend, hartverwarmend en hilarisch genoemd.

4. Jagged Mind

Billie is smoorverliefd op haar vriendin Alex, maar sinds ze aan het daten zijn heeft ze wel last van ijzingwekkende visioenen en verontrustende black-outs. Ze blijkt gevangen te zitten in een reeks tijdslussen en moet de confrontatie aangaan met haar nieuwe geliefde om hieruit te komen.

3. Prom Pact

Fan van Amerikaanse high school-films als Mean Girls en Easy A? Dan mag je Prom Pact ook zéker niet missen. Het eindejaarsbal staat op het programma en dat betekent dat de tijd van de over de top Promposals en stille verwachtingen ook weer is aangebroken. Maar niet voor Mandy, want zij denkt alleen maar aan haar droom om toegelaten te worden tot Harvard. Om binnen te komen kan ze de hulp van Graham Lansings vader, een machtige senator, wel gebruiken. Graham zelf kan ze echter niet uitstaan. Toch besluit ze hem bijles te geven om dichter bij zijn vader te komen.

2. Clock

Ella is 39 en gewenst kindloos, maar door de druk van haar familie en vrienden begint ze steeds meer te twijfelen. Ook haar partner begint vaker en vaker over kinderen. Als Ella ontdekt dat haar ‘vruchtbaarheidsprobleem’ op te lossen is in een speciale kliniek, besluit ze zich hiervoor op te geven. Het lijkt te werken… maar tegen welke prijs? De hoofdrol in deze huiveringwekkende thriller wordt vertolkt door Glee-ster Dianna Agron.

1. The Mill

The Mill laat zien wat er gebeurt als een zakenman ineens wakker wordt in een openluchtgevangenis in een oude graanmolen. Hij heeft geen idee hoe hij daar terechtgekomen is of, belangrijker nog, hoe hij daar weg moet komen. Toch zal hij haast moeten maken als hij de geboorte van zijn kind nog wil kunnen bijwonen.

Films en series die op Disney+ verschijnen per week en maand

Net als in 2023 verschijnen er ook in 2024 iedere week nieuwe titels op Disney+. Benieuwd welke releases er dit jaar op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder kun je je natuurlijk ook altijd aanmelden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates.


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.