Disney+ Day 2021: alle nieuwe films, series, kortingsacties en meer

De magische streamingdienst Disney+ gaat voor het allereerst haar verjaardag vieren. Op 12 november 2021 is het zo ver: dan wordt Disney Plus Day 2021 gevierd. Er komen veel nieuwe films en series online, worden kortingsacties georganiseerd en nog veel meer. Hieronder vind je wat je allemaal kunt verwachten.

 1. Kortingsactie ter ere van verjaardag
 2. Nieuwe films en series
 3. Verrassingen in pretparken
 4. Gratis verzending en kortingen bij online webshops
 5. Nieuwe trailers, exclusieve clips en meer
 6. Nieuw TikTok-account

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

1. Kortingsactie ter ere van verjaardag op Disney+ Day 2021: stream je eerste maand met 77% korting voor €1,99

Gisteren lieten we het al weten in een speciaal nieuwsbericht, maar alleen deze week kun je voor het eerst met korting Disney+ uitproberen. Je krijgt namelijk als nieuwe klant van 8-14 november maar liefst 77% korting op je eerste maand Disney+, waardoor je voor slechts €1,99 een maand kunt kijken in plaats van voor de normale prijs van €8,99.

Het is voor het eerst dat streamingdiensten beginnen te concurreren op het gebied van prijs. Een unieke actie van The Walt Disney Company die waarschijnlijk veel meer mensen ertoe aanzet om eens een kijkje te nemen op hun video on demand-platform. Nooit eerder werden namelijk de prijzen tijdelijk verlaagd.

2. Nieuwe films en series op Disney+ Day 2021

Naast de kortingsactie staan er ook heel veel toffe nieuwe films en series op het programma deze week. Zo verwachten we onder andere de komst van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, zal de VIP-toegang van Jungle Cruise komen te vervallen en komt Home Sweet Home Alone naar de streamingdienst. Maar daar blijft het niet bij:

 • Olaf Presents: Een nieuwe Original-serie van korte verhalen door Disney’s animatiestudio, waarin de sneeuwman een aantal klassieke sprookjes vertelt zoals alleen hij dat kan
 • Frozen Fever, Feast, Paperman, Get A Horse! en meer korte verhalen van de Walt Disney Animatiestudio
 • Ciao Alberto: Korte animatiefilm van Pixar met karakters uit de hitfilm Luca die deze zomer op de streamingdienst verscheen
 • The Simpsons: Nieuwe korte film die gaat over de merken die onder Disney vallen
 • The World According to Jeff Goldblum: Aflevering 1-5 van het tweede seizoen van deze serie van National Geographic
 • Star Wars special met onder andere de legendarische bounty hunter Boba Fett
 • Marvel special die het Marvel Cinematic Universe op Disney+ viert met een blik op de toekomst
 • Dopesick: Splinternieuwe Original-serie met Michael Keaton
 • Enchanted: De geliefde muzikale film uit 2007 met Amy Adams en Patrick Dempsey
 • Marvel Studios Legends: Hawkeye: De aflevering van Marvel Studios Legends over Disney’s nieuwe Marvel-serie Hawkeye
 • Marvel Assembled: The Making of Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings: Een speciale making-of van de Shang-Chi film
 • The Making of Happier than Ever: A Love Letter to Los Angeles: Over Billie Eilish’s recente concertervaring op Disney+

Hieronder vind je een paar titels uitgelicht die vanaf Disney+ Day (12 november 2021) te zien zullen zijn bij de streamingdienst.

1. Home Sweet Home Alone (film, 2021)

Max Mercer is een ondeugende, vindingrijke jongen die thuis is achtergebleven terwijl zijn familie de feestdagen doorbrengt in Japan. Wanneer een getrouwd koppel een onbetaalbaar erfstuk uit het huis van de familie Mercer probeert te stelen, moet Max het opnemen tegen de indringers … Max zal alles doen om hen uit buiten te houden en dat zorgt voor hilarische situaties. Maar ondanks de absolute chaos komt Max tot het besef dat er echt geen betere plek is dan thuis. In de film schitteren onder anderen Ellie Kemper, Rob Delaney, Archie Yates en Aisling Bea.

2. Jungle Cruise (film, 2021) | VIP-toegang vervalt

Disney’s Jungle Cruise is een gewaagde, spannende reis door de Amazone met de geinige kapitein Frank Wolff en de onverschrokken onderzoeker dr. Lily Houghton. Lily reist van Londen naar de Amazone en huurt Frank en zijn gammele maar charmante boot, La Quila, in om een oude boom met een ongekende geneeskracht te vinden.

3. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (film, 2021)

In de nieuwste kaskraker van Marvel Studios speelt Simu Liu de rol van Shang-Chi. Hoewel Shang-Chi denkt dat hij zijn verleden achter zich heeft gelaten, moet hij de confrontatie aangaan met zijn vader, de leider van de gevaarlijke organisatie Ten Rings. In de film spelen ook Awkwafina – als Shang-Chi’s vriendin Katy, Meng’er Zhang, Fala Chen en Florian Munteanu mee, naast Michelle Yeoh als Ying Nan en Tony Leung als Xu Wenwu.

3. Verrassingen in pretparken van Disney

Mocht je toevallig een tripje naar één van Disney’s parken wereldwijd hebben gepland, dan hebben we extra goed nieuws voor je. Overal ter wereld wordt Disney+ Day 2021 gevierd met speciale acties in de pretparken van het bedrijf. Er zijn vooral veel verrassingen, dus we weten nog niet precies hoe dit gaat uitpakken. Wel is al bekend dat abonnees van Disney+ een half uur eerder het park in mogen en dat er een blauwe loper uitgelegd zal worden voor gasten. Daar kunnen ze foto’s maken met hun favoriete karakters, een PhotoPass download meekrijgen en zullen er meer leuke acties gepresenteerd worden.

Verder zal Disneyland Parijs een half uur later sluiten, waardoor bezoekers kunnen genieten van de Tower of Terror die oplicht in de blauwe kleur van Disney+.

4. Gratis verzending en kortingen bij online webshops

De webwinkel van Disney zal deze week gratis verzending in de Verenigde Staten en Europa hebben ter ere van de Disney+ Day 2021. Daarnaast kun je bij de webshop van Funko producten van Disney+ kopen met 10% korting van 12 tot 14 november als je de code DISNEYPLUSDAY gebruikt.

5. Nieuwe trailers, exclusieve clips en meer over films en series op Disney+

Op vrijdag 12 november gaat Disney+ Day 2021 van start om 15:00 uur Nederlandse tijd en zullen er via de social media-kanalen van de streamingdienst allerlei nieuwe trailers, eerste inkijkjes, exclusieve clips, beelden met makers en sterren en meer gedeeld worden. Er zal nieuwe content voorbijkomen van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en Star.

Verder verschijnen om 17:00 uur Nederlandse tijd op het video on demand-platform nieuwe specials online van Pixar Animation Studios en deelt vervolgens Marvel Studios andere verrassende sneak peeks vanaf 17:45 uur NL tijd.

6. Nieuw TikTok-account

Ten slotte een leuke volgtip voor wie TikTok heeft, want op dat sociale medium heeft Disney+ nu voor het eerst een eigen account aangemaakt. We weten nog niet precies wat er allemaal te zien zal zijn, maar tot nu toe zijn er al een aantal leuke filmbeelden op geplaatst. Overigens heeft Streamwijzer ook TikTok en kun je daar allemaal toffe weetjes, nieuws en tips over films en series op Disney+ vinden.

@disneyplus

✨Enchanted news✨Stream the iconic musical, # Enchanted, on #D#isneyPlus this #D#isneyPlusDay, November 12.

♬ original sound – Disney+

Synopsissen: Disney+