Disney+ is begonnen met uitrollen Samsung Smart TV app

Jammer genoeg merkten gebruikers nog een paar kinderziektes op in de eerste versie van het streamingplatform Disney+, waaronder het feit dat er nog geen app voor de Samsung Smart TV beschikbaar was. Nu is Disney+ eindelijk begonnen met het uitrollen van de app voor bepaalde modellen van de Samsung Smart TV.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Disney+ app op Samsung Smart TV

Veel fans vroegen zich af wanneer het mogelijk zou worden om een app te downloaden op de Samsung Smart TV, zoals bij Netflix en Videoland. Eerder liet Disney al weten dat ze er hard mee bezig waren en dat de app naar verwachting voor de officiële lancering van Disney+ op 12 november zou volgen. Nu heeft Disney vanaf 31 oktober de app openbaar gemaakt voor een deel van de Samsung Smart TV’s.

Samsung Smart TV modellen met Disney+ app

De help desk van Disney laat het volgende weten over de TV modellen met de Disney+ app op dit moment.

Disney Help Desk

Disney+ ondersteunt Samsung tv’s vanaf 2016 (met HD-video-ondersteuning) die gebruikmaken van het Tizen-besturingssysteem. Voor de beste ervaring raden we een snelle internetverbinding aan en een Smart-tv met de meest recente versie van het besturingssysteem.

Samsung-tv’s met het Orsay OS worden niet ondersteund en het gebruik van de ingebouwde webbrowser wordt niet ondersteund op een Samsung-tv.

Alle componenten, inclusief HDMI-kabels, moeten digitale content met hoge bandbreedte voor Disney+ ondersteunen. Oudere audio- en videocomponenten kunnen een impact hebben op de kwaliteit en werken mogelijk helemaal niet.

Wanneer volgt de Disney+ app voor de overige modellen?

Ook voor de modellen die momenteel nog Disney+ app in de store hebben heeft Samsung een verwachting, waar Disney wederom niet achter staat. Het electronicamerk laat aan Streamwijzer weten dat voor alle Samsung Smart TV modellen met een bouwjaar vóór 2015 de Disney+ app naar schatting vanaf januari 2020 beschikbaar zijn, maar Disney zegt dat hier bij hen niets over bekend is. Er blijkt dus tussen Samsung en Disney nog veel verwarring te zijn over het verder uitrollen van de app voor Samsung Smart TV’s.

Tip: zo kijk je toch Disney+ op je Samsung Smart TV!

Heb je een web browser app op je Samsung Smart TV? Die kun je gelukkig nu al wel inzetten om Disney+ te streamen! Meerdere kijkers hebben aangegeven dat het mogelijk is via de web browser naar de website van Disney+ te gaan en in te loggen. Vervolgens kan, ietwat minder gebruiksvriendelijk maar alsnog naar toebehoren, gewoon naar alle films en series gekeken worden!

  1. Open het menu van je Samsung Smart TV.
  2. Ga naar de web browser app.
  3. Ga naar www.disneyplus.com.
  4. Log in bij je account.
  5. Veel plezier met streamen!

Behalve deze gratis optie is het met een Apple TV of Chromecast ook heel eenvoudig om een film of serie vanaf Disney+ op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen.

Stand van zaken na lancering Disney+ in Nederland

Inmiddels komt 12 november, de release date van Disney+ in Nederland, steeds dichterbij. Dat betekent ook dat de gratis proefperiode in Nederland, waar al meer dan 500,000 abonnees van genieten, binnenkort af zal lopen. Momenteel is Disney+ na Netflix en voor Videoland al de nummer 2 in het streaminglandschap van Nederland. Het is echter de vraag hoeveel abonnees overblijven als het abonnement op betaling over gaat. Blijven abonnees dan bij meerdere streamingdiensten of gaan ze bijvoorbeeld kiezen tussen Netflix en Disney+?

Originele films en series bij Disney+ en Netflix

Vooral qua eigen originele content wordt de strijd tussen streamingdiensten steeds heviger. Recentelijk werden nieuwe releases op de streamingdienst bekendgemaakt, waaronder Brave (2012), Captain Marvel (2019) en Dumbo (2019), al werd ook laten weten dat nieuwe films pas na 7 maanden online komen op Disney+. Toch blijft vooral Netflix een geduchte tegenstander voor Disney+. Vooral door de miljardeninvesteringen in eigen Netflix Original content – zoals La Casa de Papel, Stranger Things en The Irishman en – blijft de streamingdienst nog steeds erg aantrekkelijk.

Alle films en series op de streamingdienst

Wil je zelf beoordelen of het aanbod van Disney+ aantrekkelijk genoeg is? Bestudeer dan zelf de volledige lijst van het Disney+ aanbod of bekijk hieronder de ruim drie uur durende trailer van de lancering van alle titels op Disney+.

Basically Everything Coming to Disney+ in the U.S. | Start Streaming Now