Disney+ is begonnen met uitrollen Samsung Smart TV app

Jammer genoeg merkten gebruikers nog een paar kinderziektes op in de eerste versie van het streamingplatform Disney+, waaronder het feit dat er nog geen app voor de Samsung Smart TV beschikbaar was. Nu is Disney+ eindelijk begonnen met het uitrollen van de app voor bepaalde modellen van de Samsung Smart TV.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken

Disney+ app op Samsung Smart TV

Veel fans vroegen zich af wanneer het mogelijk zou worden om een app te downloaden op de Samsung Smart TV, zoals bij Netflix en Videoland. Eerder liet Disney al weten dat ze er hard mee bezig waren en dat de app naar verwachting voor de officiële lancering van Disney+ zou volgen. Nu heeft Disney de app openbaar gemaakt voor een deel van de Samsung Smart TV’s.

Samsung Smart TV modellen met Disney+ app

De helpdesk van Disney laat het volgende weten over de TV modellen met de Disney+ app op dit moment: “Disney+ ondersteunt Samsung tv’s vanaf 2016 (met HD-video-ondersteuning) die gebruikmaken van het Tizen-besturingssysteem. Voor de beste ervaring raden we een snelle internetverbinding aan en een Smart-tv met de meest recente versie van het besturingssysteem. Samsung-tv’s met het Orsay OS worden niet ondersteund en het gebruik van de ingebouwde webbrowser wordt niet ondersteund op een Samsung-tv. Alle componenten, inclusief HDMI-kabels, moeten digitale content met hoge bandbreedte voor Disney+ ondersteunen. Oudere audio- en videocomponenten kunnen een impact hebben op de kwaliteit en werken mogelijk helemaal niet.”

Wanneer volgt de Disney+ app voor de overige modellen?

Ook voor de modellen die momenteel nog Disney+ app in de store hebben heeft Samsung een verwachting, waar Disney wederom niet achter staat. Het electronicamerk liet eerder aan Streamwijzer weten dat voor alle Samsung Smart TV modellen met een bouwjaar vóór 2015 de Disney+ app naar schatting vanaf januari 2020 beschikbaar zou zijn, maar Disney zegt dat hier bij hen niets over bekend is. Er blijkt dus tussen Samsung en Disney nog veel verwarring te zijn over het verder uitrollen van de app voor Samsung Smart TV’s.

Tip: zo kijk je toch Disney+ op je Samsung Smart TV!

Heb je een web browser app op je Samsung Smart TV? Die kun je gelukkig nu al wel inzetten om Disney+ te streamen! Meerdere kijkers hebben aangegeven dat het mogelijk is via de web browser naar de website van Disney+ te gaan en in te loggen. Vervolgens kan, ietwat minder gebruiksvriendelijk maar alsnog naar toebehoren, gewoon naar alle films en series gekeken worden!

  1. Open het menu van je Samsung Smart TV.
  2. Ga naar de web browser app.
  3. Ga naar www.disneyplus.com.
  4. Log in bij je account.
  5. Veel plezier met streamen!

Behalve deze gratis optie is het met een Apple TV of Chromecast ook heel eenvoudig om een film of serie vanaf Disney+ op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen.