Disney+ volgt Netflix in strijd tegen account delen

Tot het ongenoegen van veel abonnees heeft Netflix dit jaar hun aanpak tegen het account delen aangescherpt. Tegenwoordig is het zonder aanvullende kosten niet meer mogelijk om met verschillende huishoudens gebruik te maken van één abonnement. Best handig, moet Disney+ gedacht hebben. Ook zij willen het delen van wachtwoorden in 2024 strenger gaan aanpakken.

Disney+ gaat Netflix achterna in strenge aanpak account delen

Tijdens de kwartaalbijeenkomst heeft CEO Bob Iger van Disney aangekondigd dat het bedrijf bezig is met het actief verkennen van manieren om het delen van accounts tegen te gaan. Later dit jaar zullen als het goed is de abonnementsovereenkomsten en aanvullende voorwaarden veranderen en in 2024 moet de strengere aanpak uitgerold worden. Iger geeft aan dat het bedrijf de technische capaciteit heeft om het delen van wachtwoorden tegen te gaan, maar ook dat het misschien niet zo’n vaart zal lopen. Hier zei hij het volgende over:

🗣️ “Hoewel het waarschijnlijk is dat je al enige impact zal zien in 2024, is het ook mogelijk dat het proces nog niet voltooid zal zijn binnen dat kalenderjaar.”
– Disney CEO Bob Iger

Waarschijnlijk zal het dus nog wel even duren voordat Disney+ net als Netflix het delen van je account niet meer toestaat. Maar dat je er in de toekomst niet meer omheen kunt, lijkt ook al vast te staan. Wij houden je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media-kanalen en via je mail.

Strengere maatregelen zorgen voor meer Netflix-abonnees

Met de strengere aanpak gaat Disney+ dus Netflix achterna. Zij staan het delen van je account sinds mei 2023 niet meer toe. Bij de streaminggigant kan dit alleen nog maar met de mensen die op hetzelfde huisadres wonen. Door te kijken naar je IP-adres, apparaat-ID en accountactiviteit wordt dit gemonitord. Om je account toch nog te delen met een vriend of familielid dat ergens anders woont, kun je een extra lid lopen.

🚨 Het is mogelijk om deze regels te omzeilen en tóch nog gratis je Netflix-account te delen. Lees hier ons artikel met twee manieren om extra kosten te besparen.

Dit beleid heeft gezorgd voor een piek in het aantal abonnees van de streamingdienst, in ieder geval in de Verenigde Staten. Op zich wel logisch, want veel mensen die eerst met een abonnement van een ander meeliftten hebben nu hun eigen abonnement moeten afsluiten. Het is niet bekend of het aantal abonnees ook in Nederland zo gestegen is.

Disney+ kampte de afgelopen maanden in ieder geval met een daling van de abonnees, dus daarom proberen zij nu alle zeilen bij te zetten. Het is ook al bekend dat zij in 2023 een abonnement met advertenties willen introduceren.

Meer informatie over Disney+

Op de hoogte blijven van andere nieuwtjes over de streamingdienst en alles weten over de nieuwste films en series? Houd dan vooral onze website in de gaten. Wij geven altijd aan wanneer nieuwe films verwacht worden en houden per maand bij welke nieuwe content er naar de streamingdienst komt.


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.