Zo verander je jouw Disney Plus-abonnement van maand naar jaar (of andersom)

Door de groeiende populariteit van Disney+ willen steeds meer mensen hun abonnement wijzigen van een maandabonnement naar een jaarabonnement, maar ook omgekeerd zijn er kijkers die de voorkeur geven aan een flexibel abonnement. Het is op dit moment door de aankomende uitbreiding en prijsverhoging bij de streamingdienst echter nog voordeliger om voor een langdurig abonnement te kiezen. Hieronder leggen we uit hoe je flinke korting kunt pakken op Disney+ voor je abonnement om te zetten en geven we stap voor stap aan hoe het wijzigen van je abonnement werkt.

Hoe wijzig je je abonnement op Disney+ van betaling per maand naar per jaar (of andersom)?

Het is ontzettend simpel om je abonnement op Disney+ te wijzigen van een maandelijkse betaling naar een betaling per jaar. Hieronder geven we stap voor stap aan hoe dat werkt. Wat belangrijk is om te weten, is dat het bij Disney+ niet mogelijk is om je abonnement te veranderen met de druk op een knop. Je dient hiervoor je oude abonnement op te zeggen en een nieuw abonnement aan te vragen.

Wat zijn de verschillen in prijs tussen de twee abonnementen op Disney+?

Op dit moment kost een abonnement op Disney+ €8.99 per maand of €89.90 per jaar (omgerekend €7.49 per maand). Het verschil tussen deze twee abonnementen is ongeveer een korting van 15%.

Voor welke huidige en nieuwe abonnees geldt de aankomende prijsverhoging?

De prijs van Disney+ wordt vanaf 23 februari 2021 met ongeveer 29% procent verhoogd voor alle nieuwe abonnees. Dat is de dag dat er ook allemaal nieuwe films en series in de categorie Star op Disney+ zullen verschijnen.

Als huidige abonnee betaal je nog tot een half jaar na het invoeren van de prijsverhoging de oude lagere prijs, terwijl nieuwe abonnees direct de vernieuwde hogere prijs gaan betalen. Ga dus direct naar Disney+ om nu nog een goedkoper abonnement af te sluiten voor de oude prijs.

De abonnementen worden pas vanaf 23 februari verhoogd, dus iedereen die uiterlijk op 22 februari 2021 een abonnement afsluit krijgt nog de oude prijs tot de eerste betalingsdatum na 23 augustus 2021 (met dus een half jaar speling). Dit laat een woordvoerder van Disney weten aan de redactie van Streamwijzer.

Een uitgebreide uitleg hierover en meer informatie over de prijsstijging vind je op de pagina voor wie geldt de prijsverhoging bij Disney+ en vanaf wanneer?

Waarom zou je je abonnement op Disney+ wijzigen?

Je krijgt op dit moment dubbele korting door je abonnement op Disney+ te veranderen van een maandabonnement naar een jaarabonnement. In totaal kan dat oplopen tot een voordeel van maar liefst 35%, waardoor je in feite ruim 4 van de 12 maanden gratis naar Disney+ kunt kijken. Ga dus direct naar Disney+ om nu nog een goedkoper abonnement af te sluiten voor de oude prijs.

Als je binnenkort na de prijsverhoging een maandabonnement afsluit, dan betaal je namelijk 12 maanden lang €8.99, wat neerkomt op een totaalbedrag van €107.88 per jaar. De slimme abonnee neemt dus nu een jaarabonnement, waar je het volledige komende jaar slechts €69.99 voor betaalt. Zo betaal je maar liefst 35% minder en kost een abonnement je omgerekend nog maar €5.85 in plaats van €8.99 per maand. Een koopje dus!