Disney+ introduceert nog dit jaar reclame in Europa

In Amerika hebben ze het al, een Disney+-abonnement met advertenties waarvoor je maandelijks een lager bedrag kwijt bent. Tijdens de presentatie van de kwartaarcijfers werd duidelijk dat zo’n abonnement nu ook naar Europa komt. Aan het einde van het jaar is het zover.

Abonnement met advertenties komt dit najaar

In Amerika heb je sinds december 2022 twee Disney+-abonnementen: het Basic-abonnement en het Premium-abonnement. Voor het Basic-abonnement betaal je een lagere prijs (8 dollar per maand tegenover 11 dollar per maand), maar daarvoor in de plaats moet je wel genoegen nemen met reclames. Het gaat hierbij om ongeveer vier minuten aan reclame per uur. Verder zijn de abonnementen nagenoeg gelijk, al is het downloaden van content bijvoorbeeld bij Basic niet en bij Premium wel mogelijk.

We wisten al dat dit abonnement ook naar Europa zou komen, maar nu heeft The Walt Disney Company eindelijk laten weten wanneer het zover is: aan het einde van 2023. Of Nederland ook direct aan de beurt is, is overigens nog niet bekend.

Komt er nóg een prijsverhoging aan voor Disney+?

Dan rest er nog één grote vraag: betekent dit dan dat er nóg een prijsverhoging aan zit te komen? Wat we namelijk zagen in Amerika was dat (nieuwe) abonnees die kozen voor het Basic-abonnement qua prijs hetzelfde bleven betalen als je daarvoor voor het ‘normale’ abonnement kwijt was: 8 dollar. Koos je voor het Premium-abonnement, dus wilde je blijven kijken zonder tussendoor advertenties voorgeschoteld te krijgen, dan kon je rekenen op een prijsstijging van maar liefst 38% en ging je ineens 11 dollar per maand betalen.

In januari van dit jaar verhoogde Disney+ de maandelijkse prijs in Nederland al van €8,99 naar €9,99, terwijl een jaarlijks abonnement van €89,90 naar €99,90 ging. Misschien hebben wij hier de prijsverhoging dus al gehad of misschien is €9,99 de nieuwe prijs voor het Basic-abonnement en komt daar met een Premium-abonnement nog een schepje bovenop. Op dit moment is dat nog niet zeker.

Ook wanneer het nieuwe abonnement precies gelanceerd wordt en wanneer Nederland aan de beurt is, moet allemaal nog met ons gedeeld worden. Uiteraard houden wij de laatste nieuwtjes voor je in de gaten en hoor je het direct van ons via onze social media-kanalen en via je mail als we meer weten.

Meer informatie over Disney+

Op de hoogte blijven van andere nieuwtjes over de streamingdienst en alles weten over de nieuwste films en series? Houd dan vooral onze website in de gaten. Wij geven altijd aan wanneer nieuwe films verwacht worden en houden per maand bij welke nieuwe content er naar de streamingdienst komt.


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.