Deze films kijk je op Disney+ in hoge kwaliteit (4K)

Op Disney+ is het mogelijk om films zonder extra kosten in hoge kwaliteit te streamen. Helaas zijn nog niet alle films en series van het video on demand-platform in 4K-kwaliteit (Ultra HD) beschikbaar, maar dit worden er wel steeds meer. In dit artikel vind je een overzicht van de films die je op Disney+ in 4K kunt kijken én leggen we uit hoe dit werkt.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Welke topfilms kijk je op Disney+ in 4K?

Steeds meer series, films en programma’s van Disney, Star, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic zijn op de streamingdienst in 4K-kwaliteit te kijken. Sommige titels kun je daarnaast zelfs met Dolby Vision of Dolby Atmos (dus met de beste geluidstechniek) streamen.

Maar om welke films gaat het nu precies? Omdat dit een flink aantal titels zijn (meer dan honderd inmiddels), kunnen we ze niet allemaal voor je opsommen. Hieronder vind je wel een lijstje van tien topfilms in 4K-kwaliteit die te vinden zijn op de streamingdienst, en daarna leggen we uit hoe je kan ontdekken of jouw favoriete film in 4K Ultra HD te streamen is.

  1. Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)
  2. Spider-Man: Homecoming (2017)
  3. Turning Red (2022)
  4. Eternals (2021)
  5. Frozen (2013)
  6. Avengers: Endgame (2019)
  7. Monsters & Co (2001)
  8. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
  9. Star Wars: The Rise of Skywalker (2019)
  10. Vaiana (2016)

Het gaat dus onder meer om verschillende animatiefilms van Pixar, alle Pirates of the Caribbean-films, diverse Marvel-films, de Star Wars-films en de X-Men-films.

Hoe weet je of de film op Disney+ beschikbaar is in 4K?

Het is heel eenvoudig om in de Disney+-app te zien welke titels 4K Ultra HD ondersteunen. Klik op de film (of serie) naar keuze en ga naar het tabblad ‘Informatie’. Hier vind je onder het kopje ‘Beschikbaar in de volgende formaten’ alle informatie over de mogelijkheden.

Disney+ maakt het echter nog makkelijker: je hoeft 4K-kwaliteit namelijk niet eens zelf aan te klikken voordat je een film gaat bekijken. De videodienst detecteert direct wat je apparaat aankan en speelt de inhoud altijd af in 4K Ultra HD of HDR als dit mogelijk is.

Wat heb je nodig om films in de hoogste kwaliteit te streamen op deze videodienst?

Allereerst heb je natuurlijk een abonnement op Disney+ nodig. Ook een snelle internetverbinding (25 Mbps of hoger) is noodzakelijk om films in 4K te streamen. Daarnaast moet je apparaat, tv of scherm 4K Ultra HD of HDR natuurlijk wel ondersteunen. In principe ondersteunen de meeste televisies die na 2014 uitgebracht zijn 4K, maar je kunt altijd de fabrikant van je apparaat raadplegen voor meer informatie.

Het is verder aan te raden om te zorgen dat ook de andere onderdelen, zoals HDMI-kabels, digitale inhoud met een hoge bandbreedte ondersteunen. Externe beeldschermen dienen HDCP 2.2 te ondersteunen. Tot slot is het belangrijk om je apparaat altijd bij te werken naar de nieuwste versie. Wanneer dit allemaal niet in orde is, kan dit ervoor zorgen dat afspelen in 4K niet mogelijk is of kan de kwaliteit sterk achteruitgaan.


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.