Top 10: Beste Disney Films van 2021

Het eerste coronajaar zorgde voor veel uitstel van goede nieuwe films, maar gelukkig hebben we dit jaar wel kunnen genieten van allerlei nieuwe toptitels in de bioscoop en op streamingdiensten. In dit overzicht vind je de Top 10 van de beste Disney films in 2021. Al deze titels zijn op het moment van schrijven te bekijken bij Disney+, de streamingdienst van The Walt Disney Company.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

10x Beste Disney Films van 2021

Onder The Walt Disney Company vallen inmiddels heel wat hele goede filmstudio’s, waardoor het bedrijf elk jaar heel veel nieuwe toptitels kan produceren. Zo vind je in dit overzicht films van Pixar tot Searchlight en van Marvel tot 20th Century Fox, maar allemaal zijn ze te bekijken bij Disney+ in Nederland. De lijst is gesorteerd op basis van de IMDb-score (op een schaal van 1 op 10).

10. Black Widow | 6,8

In de actievolle spionagethriller ‘Black Widow’ confronteert Natasha Romanoff, alias Black Widow, haar duistere verleden als een gevaarlijke samenzwering naar voren komt. Achtervolgd door een macht die zich door niets laat weerhouden om haar ten val te brengen, moet Natasha met haar verleden als spion en haar verbroken relaties afrekenen vanuit de tijd dat ze nog geen Avenger was.

9. Wolfgang | 7,0

Wolfgang Puck is een van de meest gevierde chef-koks in de geschiedenis. Maar voordat hij een begrip werd, kookte hij als kind, aan de zijde van zijn moeder in Oostenrijk. Wolfgang overwon een moeilijke jeugd en stelde zich al snel een leven voor zichzelf, buiten het Oostenrijkse platteland, voor.

Op 14-jarige leeftijd begon Wolfgang zijn culinaire opleiding in Parijs en verdiende hij zijn sporen in de keukens van enkele van de beroemdste restaurants van Frankrijk. In 1975 kwam Wolfgang naar Los Angeles – destijds een culinaire woestijn, bekend om hamburgers en ouderwets dineren. Zijn Franse opleiding en avontuurlijke geest zorgden samen voor een nieuwe stijl van eten en dineren in LA. Wolfgang’s restaurant, de wereldberoemde Spago, werd een bestemming voor de rijken en bekenden, met Wolfgang als topattractie. Onder zijn inventieve stijl en nieuwe recepten kreeg de Californische keuken nationale aandacht.

Wolfgang Puck wordt nu gezien als de eerste ‘celebrity chef’ en heeft tientallen restaurants in de Verenigde Staten geopend. Hij heeft onze kennis van lekker eten uitgebreid en de Californische keuken naar de wereld gebracht. Dit is zijn verhaal.

8. Happier than Ever: A Love Letter to Los Angeles | 7,2

GRAMMY® Award-winnaar en superster Billie Eilish maakt haar debuut op Disney+ met de originele concertfilm ‘Happier Than Ever: A Love Letter to Los Angeles’. Deze special, die kort op haar gloednieuwe album ‘Happier Than Ever’ volgt, brengt vanuit de legendarische Hollywood Bowl intieme uitvoeringen van elk nummer op het album in dezelfde volgorde. De regie is in handen van Robert Rodriguez en Oscar®-winnaar Patrick Osborn en de special bevat ook animatiebeelden.

De kijkers worden meegevoerd op een droomachtige reis door Billies woonplaats Los Angeles die beroemde locaties aandoet. ‘Happier Than Ever: A Love Letter to Los Angeles’ bevat tevens gastoptredens van singer-songwriter FINNEAS, het Los Angeles Children’s Chorus en het Los Angeles Philharmonic onder leiding van Gustavo Dudamel, plus de fameuze Braziliaanse gitarist Romero Lubambo.

7. Free Guy | 7,2

Een actie-comedy met Ryan Reynolds als de zachtaardige bankmedewerker Guy, die op een dag ontdekt dat hij in een videogame leeft. Elke dag weer is Guy het slachtoffer van players en wordt hij beroofd, aangereden of op een andere manier mishandeld als NPC (non-playing character).

En alsof dat nog niet genoeg is, besluit de eigenaar met de game te stoppen. Samen met een vrouw, die zowel een mens als een gamepersonage is, is Guy vastberaden om de held te worden van zijn eigen verhaal. In een wereld waarin alles mogelijk is, wil hij de man worden die zijn wereld redt, voordat het te laat is.

6. The United Way | 7,4

Manchester United behoort tot de meest iconische sportteams ter wereld. Het verhaal van deze club reikt verder dan het voetbalveld alleen. Dit verhaal kent tegenslagen en overwinningen, wanhoop en goede hoop, romantiek en fantasie. The United Way is ons verhaal. Na de ramp in München in 1958 bouwde Manchester een nieuw team op dat wereldwijd de harten van honderden miljoenen fans veroverde. Daarnaast weerspiegelt het team de altijd veranderende plek waar ze vandaan komen, de muziek, de stijl en de rebelsheid. Met persoonlijke bijdragen van de United-helden en iconen waaronder David Beckham, Ryan Giggs en Bryan Robson, vertelt The United Way het verhaal van deze tocht. United-held Eric Cantona begeleidt de kijker door de film heen met observaties en inzichten zoals alleen hij dat kan. Muziek van Oscar-genomineerde componist George Fenton en verbluffende archiefbeelden en exclusieve interviews verweven het verhaal van de club met het verhaal van Cantona, waarbij het ene element het andere versterkt. Dit is de reis naar de ontdekking van een voetbalclub, een stad, een volk. Dit is The United Way.’

5. Raya en de Laatste Draak | 7,4

“Raya en de Laatste Draak” van Walt Disney Animation Studios voert ons naar Kumandra, een wereld waarin mensen en draken lang geleden in harmonie naast elkaar leefden. Toen een plaag het land bedreigde, offerden de draken zich op om de mensheid te redden. Nu hetzelfde kwaad 500 jaar later opnieuw terugkeert, moet Raya in haar eentje op zoek naar de legendarische laatste draak om het verscheurde land en het diep verdeelde volk te herenigen.

Tijdens haar reis ontdekt Raya dat er voor het redden van de wereld meer nodig is dan alleen een magische draak: zonder vertrouwen en onderlinge samenwerking lukt het niet. De strijdvaardige Raya, van wie de humor net zo scherp is als haar zwaard, trekt in “Raya en de Laatste Draak” samen met de magische draak Sisu ten strijde tegen het kwaad. Ze krijgen steun van de gewiekste tienjarige ondernemer Boun, de formidabele reus Tong en de straatbende van de peuter Noi.

4. Cruella | 7,4

Emma Stone speelt de hoofdrol in Disney’s ‘Cruella’, waarin de opstandige jeugd van een van de beruchtste – en berucht modieuze – boeven, Cruella de Vil, wordt belicht. De film speelt zich af in de jaren 70 van de 20e eeuw en gaat over een jonge oplichtster, Estella, en de gebeurtenissen waardoor ze haar gemene kant is gaan aanvaarden en de hese, op wraak beluste Cruella is geworden.

3. Luca | 7,5

‘Luca’, de nieuwe film van Disney en Pixar, speelt zich af in een klein stadje aan de Italiaanse Rivièra en gaat over een jongen die een onvergetelijke zomer beleeft, met gelato, pasta en eindeloze ritjes op de scooter. Luca (stem van Jacob Tremblay) deelt zijn avonturen met zijn nieuwe beste vriend Alberto (stem van Jack Dylan Grazer), maar hun plezier wordt bedreigd door een groot geheim: ze zijn namelijk zeemonsters uit een andere wereld, onder het wateroppervlak.

2. Playing with Sharks | 7,7

Duik-pionier Valerie Taylor heeft haar leven gewijd aan het ontkrachten van de mythe dat haaien gevaarlijk zouden zijn.

1. Summer of Soul | 8,2

Dit gelauwerde regiedebuut van Ahmir ‘Questlove’ Thompson is een krachtige en meeslepende documentaire die het midden houdt tussen een muziekfilm en het historisch verslag over een legendarisch eerbetoon aan de zwarte geschiedenis, cultuur en mode.

Ook veel goede series op Disney+ verschenen in 2021

In 2021 kwamen er ook allerlei goede series naar Disney+, zoals The Walking Dead, WandaVision, Only Murders in the Building, Loki, Dat Ene Woord: Feyenoord, Star Wars: The Bad Batch, Monsters at Work en nog heel veel meer. Je vind op Streamwijzer ook een overzicht van de beste 10 Disney series uit 2021, tevens allemaal dit jaar online verschenen op de streamingdienst.

Meer informatie over de films op deze streamingdienst

Benieuwd welke films en series er allemaal op deze streamingdienst te zien zijn op dit moment? Ga dan naar de pagina met het volledige Disney+ aanbod in Nederland. Ook vind je op Streamwijzer het laatste nieuws over Disney+, waardoor je altijd op de hoogte bent van de beste films en series op het video on demand-platform. Veel kijkplezier!


Synopsissen: Disney+