Nieuw op Disney+: magische sequel ‘Disenchanted’

Heb jij in 2007 genoten van het sprookjesachtige liefdesverhaal van Giselle en Robert in Enchanted? Dan hebben we goed nieuws voor je: vijftien jaar na het verschijnen van deze film worden we eindelijk verblijd met de langverwachte sequel. De nieuwe, magische film heet Disenchanted en is nú te zien op Disney+.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Hier gaat de langverwachte sequel ‘Disenchanted’ over

Het is inmiddels dus alweer vijftien jaar geleden dat we kennismaakten met Andalasia, prinses Giselle en haar love interest Robert. In Enchanted 2 maken we dan ook dezelfde sprong in de tijd. Giselle en Robert zijn nog steeds getrouwd, maar Giselle heeft het niet meer naar haar zin in New York. Ze besluit om samen met haar gezin naar het duffe stadje Monroeville te verhuizen. Als het haar ook daar niet lukt om een sprookjesachtig leven te leiden, is de magie van Andalasia het enige wat haar nog kan helpen. Maar als ze het stadje per ongeluk in een levend sprookje verandert, brengt ze ook de toekomst van haar gezin in gevaar…

Net als in Enchanted worden de rollen van Giselle en Robert weer vertolkt door Amy Adams en Patrick Dempsey. Daarnaast zijn ook James Marsden en Idina Menzel weer van de partij. Het goede nieuws is dat die laatste, die een Tony Award kreeg voor haar werk en wiens stem je vast wel bekend voorkomt (ze sprak Frozen’s Elsa in), een nummer gaat zingen in deze sequel. Leuk! De cast wordt ook aangevuld met genoeg nieuwe gezichten, waaronder topactrice Maya Rudolph.

‘Disenchanted’ is sinds 18 november te zien op Disney+

In november komen er een hoop nieuwe films en series naar Disney+, waaronder de kerstserie The Santa Clauses. Ook Disenchanted is dus nieuw. De film is vanaf vandaag, vrijdag 18 november, te zien bij de streamingdienst. Als je zin hebt in een marathon, kun je het eerste deel hier uiteraard ook vinden. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden van de sequel om in de stemming te komen.

Meer informatie over de film

De muzikale en komische speelfilm Disenchanted is de opvolger van Disneys kassucces Enchanted, waarin we de originele cast terugzien van het hartverwarmende verhaal van de beminnelijke, hopeloos romantische jonkvrouw Giselle uit de sprookjeswereld Andalasia, die in het koninkrijk New York eindelijk haar prins heeft gevonden, de scheidingsadvocaat Robert Philip.

TitelDisenchanted
Jaar2022
SoortFilm
TaalEngels
Duur2 uur
CategorieKomedie, Romantiek, Musical
RegisseurAdam Shankman
CastAmy Adams, Patrick Dempsey, Maya Rudolph, Yvette Nicole Brown, Jayma Mays, Gabriella Baldacchino

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.