Registreer via discoveryplus.nl/tv je televisie voor discovery+

Als je je televisie wilt registreren via discoveryplus.nl/tv, dan ben je hier aan het juiste adres. Door deze registratie kun je namelijk via de app op je TV alle programma’s van discovery+ bekijken op het grote scherm. Door het eenvoudige stappenplan hieronder te volgen, kun je je TV direct activeren.

Registreer je televisie bij discovery+ via discoveryplus.nl/tv

Natuurlijk wil je niet altijd alleen maar naar alle series en shows op discovery+ blijven kijken op het scherm van je telefoon of 13 inch laptop. Die mooie nieuwe televisie in je woonkamer heeft zelfs een speciale app geïnstalleerd, waardoor je niet eens een Chromecast of Apple TV nodig hebt om je favoriete titels te streamen. Het is echter nodig om je televisie te registreren bij Discovery voordat je kunt beginnen met kijken via je TV.

Dat is niets raars of bijzonders, maar enkel een extra beveiligingsstap. Zo kunnen mensen niet zomaar met de gegevens van jouw account aan de haal gaan. Via het onderstaande stappenplan wordt je stap voor stap eenvoudig uitgelegd hoe je je televisie bij discovery+ registreert. Zorg wel dat je eerst een abonnement bij discovery+ hebt aangevraagd, mocht je dat nog niet gedaan hebben.

Stap voor stap: activeer je televisie via discoveryplus.nl/tv

Benodigde tijd: 1 minuut

Zo registreer je je televisie bij discovery+ om via het grote scherm naar alle programma’s en series te kunnen kijken.

 1. Ga naar de officiële website van discovery+ om een (gratis proef)abonnement aan te vragen

  Als je dit al gedaan hebt, kun je deze stap overslaan.

 2. Ga naar discoveryplus.nl/tv

  Dit is de pagina waarop je je TV kunt registreren.

 3. Vind je registratiecode op je televisie of apparaat

  Start hiervoor de discovery+ app op je tv of apparaat en vervolgens verschijnt de registratiecode in het scherm.

 4. Vul de registratiecode in op de zojuist bezochte website om je televisie te activeren

  Gefeliciteerd! Je kunt nu naar alle programma’s op discovery+ kijken via het grote scherm!

Alternatieve methodes om discovery+ te streamen

Lukt dit jou niet? Dan kan het bijvoorbeeld dat jouw apparaat geen app van discovery+ heeft, zoals bijvoorbeeld bij televisies van LG op het moment van schrijven het geval is. Gelukkig is er nog een flink aantal andere methodes om via je televisie naar alle shows en series op discovery+ te kijken. Hieronder vind je een paar handige alternatieven die ook perfect werken.

1. Stream discovery+ via een Chromecast of Apple TV vanaf je mobiel, tablet of laptop

Het is met een Chromecast of Apple TV heel eenvoudig om een programma vanaf de discovery+ applicatie op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen. Koop hiervoor één van beide apparaatjes voor een lage prijs door op de naam hierboven te klikken, installeer hem eenvoudig in je televisie en begin met streamen naar je televisie.

Dit apparaatje is geschikt voor de meeste televisies, mits ze een HDMI-aansluiting hebben. In principe maakt een Chromecast of Apple TV van elke televisie een zogenaamde Smart TV. Bedenk je bij deze aankoop wel dat een Chromecast geschikt is om vanaf elk soort apparaat naar je TV te streamen, maar dat een Apple TV kastje alleen werkt in combinatie met een Apple mobiel (iPhone), tablet (iPad) of laptop (Macbook).

2. Deel je scherm via een HDMI-kabel

Een HDMI-kabel is mogelijk de goedkoopste oplossing om discovery+ via de televisie te streamen. Voor ongeveer een tientje kun je hiermee je laptop aansluiten aan de televisie en je scherm direct delen tijdens het kijken van je favoriete programma’s.

Let wel op. Het kan dat je laptop of televisie net geen HDMI-aansluiting heeft. Hiervoor heb je in dat geval ook een verloopstukje nodig, zoals voor een VGA-aansluiting bij de televisie of voor een USB-C aansluiting bij de laptop.

3. Kijk via een webbrowser op je televisie

Sommige slimme televisies hebben een webbrowser. Het verschilt per televisie hoe makkelijk het werkt en of de juiste programma’s draaien om discovery+ te kijken, maar verschillende kijkers hebben al aangegeven dat dit een geschikte methode was om het gemis van een applicatie te omzeilen. Ga hiervoor naar de webbrowser op je televisie, zoek de discovery+ website op, log in bij je account en begin met streamen.