Hoe kun je bij discovery+ je abonnement opzeggen en account verwijderen?

Ben je abonnee van discovery+ en wil je graag je abonnement opzeggen? Of ben je juist van plan een abonnement op de streamingdienst voor real-life entertainment te nemen en wil je weten hoe eenvoudig het is om op te zeggen als je dat in de toekomst eens zou willen? In dit artikel vind je hoe en wanneer je je discovery+ abonnement opzeggen kunt, want daar is de streamingdienst gelukkig erg duidelijk en transparant over.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Wanneer kun je je abonnement bij discovery+ opzeggen?

Allereerst helpen we graag de mensen verder die een abonnement bij discovery+ willen nemen, maar benieuwd zijn of en wanneer je je abonnement eenvoudig op kunt zeggen. Daar is de streamingdienst heel transparant over en dat is natuurlijk wel zo fijn tijdens je overweging om een abonnement te nemen.

Je betaalt altijd vooruit bij abonnementen op streamingdiensten. Bij discovery+ heb je twee soorten lidmaatschap: het maandabonnement en het jaarabonnement. Als je het maandabonnement hebt, betaal je €3.99 per maand. Mocht je tussentijds besluiten je lidmaatschap op te zeggen, dan kun je nog kijken tot het moment dat je de volgende betaling zou doen. Heb je dus bijvoorbeeld op 4 februari 2021 een abonnement genomen en je besluit het op 16 november 2021 stop te zetten, dan word je niet opnieuw gefactureerd en kun je nog tot en met 3 december 2021 kijken.

Bij een jaarabonnement werkt dit hetzelfde, maar met een andere termijn. Mocht je op 4 februari 2021 een jaarabonnement van €39.99 hebben genomen, dan kun je vervolgens op elk moment opzeggen tot je verlenging en vervolgens nog tot en met 3 februari 2021 kijken naar alle programma’s op de streamingdienst. Na verlenging, verschuift deze termijn opnieuw met een jaar. Het is dus iets minder flexibel dan een maandabonnement, maar je betaalt omgerekend wel €3.33 p/m in plaats van €3.99 en krijgt dus flinke korting.

Als je nu besluit om over te gaan op het nemen van een abonnement, kan dat via de onderstaande groene knop. Als je een huidig lid van discovery+ bent en je je abonnement op wilt zeggen, lees dan verder.

Stap voor stap uitleg: zo kun je je discovery+ abonnement opzeggen

Zo zeg je stap voor stap je abonnement bij discovery+ op.

  1. Ga naar de officiële website van discovery+

    Klik op de bovenstaande link om hier direct heen te gaan.

  2. Log in bij je account

    Dit doe je met je gebruikersnaam en wachtwoord.

  3. Klik op je accountgegevens

    Dit vind je rechts bovenin je scherm met een poppetje als icoontje.

  4. Klik op “abonnement” en vervolgens op “stop automatisch vernieuwen”

    Je abonnement is nu stopgezet. Je zult geen factuur meer ontvangen en kunt niet meer naar discovery+ kijken vanaf de dag dat je abonnement verlengd zou worden. Let op: als alles goed is gegaan, ontvang je nog een mail ter bevestiging. Check hiervoor ook nog even je spambox, mocht hij niet binnen zijn gekomen.

Mocht je een abonnement hebben genomen via de App Store of iTunes, dan kun je op je toestel naar instellingen gaan en vervolgens de App Store of iTunes opzoeken. Als je op je Apple ID drukt en vervolgens op “bekijken Apple ID”, kun je door naar beneden te scrollen het tabblad abonnementen bereiken. Klik daar op je discovery+ abonnement en selecteer via de opties de mogelijkheid om het abonnement stop te zetten.

Je kunt ook je account helemaal verwijderen

Als je naast het opzeggen van je abonnement ook graag je hele account van discovery+ zou willen verwijderen, dan is dat ook mogelijk. Hiervoor log je ook weer in bij je account op discovery+ en selecteer je rechtsboven bij het poppetje weer je accountinstellingen. Als je naar onderen scrollt, zul je de knop met “Verwijder account” vinden, waar je de instructies kunt volgen om je account te verwijderen.

Nadat je je account hebt verwijderd, worden je gegevens 24 uur later uit de database verwijderd. Als je toch spijt krijgt van het verwijderen van je account, kun je binnen de 24 uur nog contact opnemen met de klantenservice van discovery+ om het verwijderen ongedaan te maken.

Bedenk je dat het opzeggen van je abonnement altijd weer eenvoudig terug te draaien is door het opnieuw te starten, maar dat bij het verwijderen van je account ook al je kijkgegevens bij discovery+ voor altijd verdwenen zullen zijn.