Discovery+ gids: alles wat je moet weten over de streamingdienst

Wil jij alles weten over de nieuwe streamingdienst discovery+, het thuisfront voor fans van real-life entertainment? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres, want hier vind je een complete gids voor discovery+, zodat jij te weten komt welke abonnementen er zijn tegen welke prijs, op hoeveel schermen je tegelijk kunt kijken, welke nieuwe series en programma’s wanneer online komen en nog veel meer. Veel kijkplezier!

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Wat is discovery+?

Streamingdienst discovery+ is het nieuwe video on demand-platform van Discovery (voorheen met de naam Dplay). Het is bij uitstek de plek om online series en programma’s te kijken over het echte leven. Er ligt een sterke focus op bijzondere verhalen die het leven van echte mensen en hun passies beschrijven. Op discovery+ vind je het beste van Discovery, TLC, Investigation Discovery, Animal Planet, HGTV, Food Network, MotorTrend en BBC en kun je allerlei uitzendingen van deze productiemaatschappijen vooruit- of terugkijken.

→ Het laatste nieuws over deze streamingdienst vind je op de overzichtspagina van discovery+ 📰

Welke abonnementen voor discovery+ zijn er?

Discovery+ heeft net als haar voorganger, Dplay, twee abonnementsvormen opgesteld: het maandabonnement en het jaarabonnement. Je kunt als nieuwe abonnee kiezen voor beide abonnementen tegen verschillende prijzen, maar je kunt ook eerst één van de twee uitproberen en vervolgens wisselen tussen de soorten lidmaatschap aan het einde van een factuurperiode.

Het voordeel van een maandabonnement tegenover een jaarabonnement is dat het maandelijks opzegbaar is, maar het voordeel van een jaarabonnement is daarentegen dat de kosten ruim 16% lager liggen dan wanneer wordt gekozen voor een meer flexibel abonnement.

→ Een complete uitleg over de abonnementsvormen van discovery+ ten opzicht van Dplay vind je in het artikel over de lancering van discovery+ 💸

Wat zijn de kosten van een abonnement op discovery+?

Voor een maandabonnement op discovery+ betaal je €3.99 per maand (omgerekend €47.88 per jaar) na je gratis proefperiode van 7 dagen. Vervolgens kun je elke maand beslissen of je je abonnement op wilt zeggen, wilt wijzigen in een jaarabonnement of dat je gewoon verder wilt kijken met maandelijkse flexibiliteit.

Een jaarabonnement op discovery+ kost €39.99 per jaar (omgerekend €3.33 per maand). Hiermee betaal je dus 16% minder op jaarbasis dan wanneer wordt gekozen voor een maandabonnement. Daarnaast kun je elk jaar kiezen of je op wilt zeggen of dat je het abonnement liever door zou willen lopen. Ook kun je voor elke nieuwe facturering kiezen om je abonnement om te zetten in een flexibel lidmaatschap per maand.

→ Meer informatie vind je op de pagina wat kost een abonnement op discovery+ 💰

Welke programma’s en exclusieve series zijn te kijken in het discovery+ aanbod?

Streamwijzer geeft dagelijks overzichtelijke updates van welke programma’s nieuw op streamingdienst Discovery+ verschijnen, waardoor je in één lijst alle titels kunt zien. De programma’s komen onder andere van zenders als TLC, Animal Planet, Eurosport, Investigation Discovery en BBC.

Het unieke aan Discovery+ in dit verhaal is vooral de focus op echte verhalen. Het platform richt zich hiermee op programma’s die bijvoorbeeld gaan over prachtige dieren, zware banen, indrukwekkende industrieën, onvoorstelbare levensomstandigheden of fantastische bruiloften. Je komt hier dus zowel om je te vermaken als om meer te leren van de wereld om je heen.

→ Een volledig overzicht van alle titels die op dit moment op de streamingdienst te kijken zijn vind je op de pagina met het volledige discovery+ aanbod 👍

Kun je ook gratis naar titels op de streamingdienst kijken?

Voorheen was het bij Dplay nog mogelijk om naar een selectie van gratis programma’s te kijken, maar bij de lancering van discovery+ is deze optie door het video on demand-platform eruit gehaald. Wel kun je gebruik maken van een gratis proefperiode van 7 dagen voordat je besluit een abonnement te nemen, waardoor je in feite gratis kunt streamen. Dit kan zowel voorafgaand aan een maandabonnement als aan een jaarabonnement.

→ Verdere uitleg hierover vind je op de pagina kun je gratis naar discovery+ kijken 💸

Is er een recensie beschikbaar vanuit Streamwijzer?

Wij hebben een zeer uitgebreide review gepubliceerd over discovery+ die je volledig online kunt bekijken via de link hieronder. Hierin komen wij uit op het oordeel dat je bij discovery+ veel waar voor je geld krijgt. Liefhebbers van herkenbare of bijzondere verhalen uit het echte leven zijn bij deze ‘home of real-life entertainment’ absoluut aan het juiste adres en kunnen voor een ongekend lage prijs genieten van een gigantische bibliotheek aan internationale en lokale programma’s die men kent van de televisie of die juist uit eigen productie komen.

→ Ons compleet verklaarde perspectief op deze nieuwe streamingdienst vind je in de recensie van discovery+ 🧑‍🏫

Wat vinden abonnees tot nu toe van deze nieuwe streamingdienst voor real-life entertainment?

In het onderstaande artikel hebben wij 10 reacties van gebruikers op sociale media verzameld op het uitbrengen van de nieuwe streamingdienst discovery+. De snelste manier om te weten te komen wat men wereldwijd vindt van dit nieuwe video on demand-platform is namelijk om Twitter te checken voor de hashtag #DiscoveryPlus.

→ De uitlatingen op sociale media die verschillende kijkers van over de hele wereld hebben op de nieuwe home of real-life entertainment vind je in het artikel met reacties op discovery+ 🤩

Komt discovery+ ook naar België?

We weten dat discovery+ dit jaar gelanceerd wordt in meer dan 25 landen, maar helaas is op dit moment nog niet bekend in welke landen dat precies is. Hierdoor weten we ook nog niet of, en zoja wanneer, de streamingdienst naar België zal komen. Zodra hier updates over bekend zijn, zal het nieuws verschijnen op de website van Streamwijzer België en zul je het in het onderstaande artikel vinden.

→ Een complete uitleg over de vraag of discovery+ naar België komt en de manier om nu al vanuit België naar de streamingdienst te kijken lees je in het artikel komt discovery+ naar België 🇧🇪

Hoe kun je op je televisie naar alle programma’s en exclusieve series van discovery+ kijken?

Gelukkig is het erg eenvoudig om via je televisie naar films en series op Discovery+ (voorheen Dplay) te kijken! Download de app voor discovery+ op je Smart TV, stream via een Chromecast of Apple TV vanaf je mobiel, tablet of laptop, download de applicatie via je Playstation 4, deel je scherm via een HDMI-kabel of kijk via een webbrowser op je televisie. Momenteel is nog de vraag of het in de toekomst mogelijk wordt om ook via decoders van aanbieders als KPN en Ziggo naar de streamingdienst te kijken, maar op dit moment kan dat nog niet.

→ Voor een uitleg van alle mogelijke manieren om discovery+ via je televisie te bekijken kun je nu direct verder lezen bij het artikel discovery+ op TV kijken 📺

Met hoeveel mensen en op hoeveel schermen kun je naar discovery+ kijken?

Op dit moment kun je met 3 gebruikers tegelijkertijd op 3 verschillende schermen je favoriete series en programma’s op discovery+ streamen. Je kunt echter nog geen verschillende gebruikersprofielen aanmaken voor de verschillende kijkers binnen je account. Als je dus allebei tegelijkertijd eenzelfde programma kijkt, kan de geschiedenis van bekeken afleveringen door elkaar heen lopen.

→ Vind meer informatie over tegelijk naar deze streamingdienst kijken in ons artikel over het maximum aantal schermen en gebruikers op één account bij discovery+ 👥