5x Kijktips over Extreme Jobs op discovery+

Wat zijn de meest vieze, zware of bijzondere baantjes ter wereld? Bij discovery+, de streamingdienst voor real-life entertainment, is er een speciale categorie op het video on demand-platform gewijd aan programma’s over extreem werk. In ons overzicht van kijktips deze week vind je 5 kijktips over ‘Extreme Jobs’ op discovery+ die je direct aan je favorieten toe kan voegen.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

5x Programma’s over extreme jobs bij discovery+ voor op je kijklijst

Hieronder vind je 5 kijktips voor liefhebbers van programma’s over de meest extreme banen van de wereld. Via de groene knop kun je direct beginnen met het streamen van deze programma’s. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!

  1. Moonshiners
  2. Undercover Billionaire
  3. Gold Rush
  4. Dirty Jobs: Rowe’d Trip
  5. Deadliest Catch

1. Moonshiners

Moonshiners
Beeld: Discovery

Belastingvrij (en natuurlijk hartstikke illegaal) je eigen drank stoken. Het gebeurt al eeuwenlang en in deze industrie gaat in totaal elk jaar meer dan 100 miljoen dollar aan omzet om! Deze verboden business staat bekend als moonshining, omdat het vooral ’s nachts gebeurt. In het aanbod van discovery+ zijn momenteel seizoen 1 tot en met 3 van de populaire serie te zien, maar ook de recent gefilmde seizoenen 8 & 9 staan inmiddels op de streamingdienst.

De overheid jaagt in de serie op clandestiene ministokerijen die vaak bestaan uit niet meer dan een grote tank midden in het bos. Maar de ‘moonshiners’ laten zich niet graag pakken. Voor hen is dit de manier van leven die al generaties lang wordt doorgegeven van vader op zoon en dat met een beetje mazzel toch zo’n 100 duizend dollar kan opleveren in het korte stookseizoen van juni tot oktober. Moonshiners volgt het kat-en-muisspel tussen enkele verstokte stokers en de Virginia Alcohol Beverage Control die hen op de hielen zit.

2. Undercover Billionaire

Undercover Billionaire
Beeld: Discovery

Als self-made miljardair is de vraag al snel of je volledig rijk bent gewonnen door je eigen kunnen of dat er een flinke portie geluk mee gemoeid was. Wat als je helemaal opnieuw zouden moeten beginnen? Lukt het dan weer? Dat wordt getest in Undercover Billionaire, een serie met 2 seizoenen op discovery+.

Een bekende miljardair gaat undercover om in 90 dagen een miljoen te verdienen, vanuit het niets. Hij zorgt dat hij niet herkenbaar is, maakt geen gebruik van zijn netwerk en heeft een ‘startkapitaal’ van slechts 100 dollar. Hiermee begint hij een compleet nieuwe business dat zich toelegt in het brouwen van speciaal bier. Hij vergaart hiervoor een groep mensen om zich heen die de business na die 90 dagen van hem over kunnen nemen. Als het bedrijf op dat moment geen 1 miljoen waard is, investeert hij het bedrag uit zijn eigen vermogen.

Een gewaagde test, waarbij hij dus niet alleen 1 miljoen dollar eigen geld op het spel zet, maar ook zijn reputatie als succesvolle ondernemer. Kan hij zijn zakelijke strategieën ook toepassen op een hele andere business? Slaagt hij erin om opnieuw miljonair te worden in 90 dagen? En wat kunnen wij daarvan leren?

3. Gold Rush

Gold Rush
Beeld: Discovery

Als je zin hebt in een interessante serie met meer dan genoeg afleveringen, dan ben je bij Gold Rush aan het juiste adres. Bij discovery+ vind je welgeteld 11 (!) seizoenen bomvol afleveringen van 45 minuten per stuk, waarin we het bijzondere werk van goudzoekers volgen. In elk seizoen komen nieuwe goudzoekers voor zware uitdagingen te staan.

Zo volgen we in de serie bijvoorbeeld vader en zoon Jack en Todd Hoffman tijdens hun wanhopige poging om de recessie te overwinnen en rijk te worden met een goudmijn in Alaska. Samen met een groep werkeloze enthousiastelingen streden Jack en Todd een seizoen lang tegen materiaalpech, tragedies en de wildernis van Alaska, in de hoop een gouden toekomst te realiseren voor hun gezin.

4. Dirty Jobs: Rowe’d Trip

Dirty Jobs Rowe'd Trip
Beeld: Discovery

Één van de dingen die de Coronacrisis duidelijk heeft gemaakt, is het essentiële belang van een aantal beroepen. Als deze beroepen niet zouden bestaan, zou alles stil staan. Maar weinig mensen durven het aan om deze dirty jobs te doen, maar dat betekent zeker niet dat zijn hier geen aandacht voor verdienen. Daarom gaat Mike Rowe in een speciaal seizoen van Dirty Jobs getiteld Rowe’d Trip op een road trip voor de VS om bijzondere herinneringen op te halen aan zijn lange loopbaan in de wereld van vieze werkjes.

Mike haalt herinneringen op aan ontmoetingen met onverschrokken werkers. Mannen die in het riool werken, glazenwassen op extreme hoogte, windmolens repareren in de nok of treinrails aanleggen in de verzengende hitte van de woestijn. We zien de beelden waarbij Mike Rowe ook zelf meewerkte met dit soms smerige, soms hachelijke, soms zware, maar altijd belangrijke werk. En als vanouds geeft hij daar weer zijn droogkomische commentaar bij. De serie is gegarandeerd genieten voor iedereen die al fan is van Dirty Jobs, maar ook voor kijkers die nog nooit een aflevering gezien hebben. Het speciale seizoen op discovery+ telt 4 afleveringen van 45 minuten per stuk en is dus goed voor ongeveer 3 uur aan kijkplezier.

5. Deadliest Catch

Deadliest Catch
Beeld: Discovery

Deadliest Catch: wie kent het niet? Al sinds 2005 is het populaire programma te zien op de televisie en inmiddels telt de vissersserie 16 seizoenen, die stuk voor stuk op discovery+ te zien zijn. Voor mensen die Seaspiracy hebben gekeken is dit zelfs nog een interessante kijktip om een inkijkje in de wereld van de visserij te krijgen vanaf een andere kant, zodat het betoog rondom vissen meer een beschouwing wordt.

De vloot van Deadliest Catch beleeft in elk seizoen weer andere successen, dompers en uitdagingen. Zo wordt het werk soms onmogelijk gemaakt door ijsschotsen en is er in een ander seizoen veel last van concurrentie of lastige weersomstandigheden. Neem vooral zelf eens een kijkje via de groene knop hieronder en voeg de serie toe aan je favorieten door op het hartje te drukken.

Complete aanbod van discovery+ en meer kijktips

Het aanbod van discovery+ wordt continu bijgewerkt door nieuwe programma’s en exclusieve series toe te voegen. Op de pagina met het volledige aanbod van discovery+ vind je dagelijks een overzicht van wat er nieuw online is verschenen, maar ook wat er nu allemaal op de streamingdienst te vinden is. Ook kun je de pagina met het laatste nieuws van discovery+ checken om op de hoogte te blijven van de beste kijktips en nieuwste toevoegingen aan de streamingdienst.

Zou je graag meer programma’s over bijzonder werk op discovery+ bekijken? Ga direct naar de pagina over Extreme Jobs op discovery+ om te zien wat de streamingdienst allemaal te bieden heeft. Hier vind je een verzameling van allerlei series en programma’s over Extreme Jobs die op het video on demand-platform van Discovery te zien zijn. Daarnaast kun je eens een kijkje nemen in ons overzicht van 5 discovery+ Originals die je echt gezien moet hebben of juist 5 paranormale series of 5 TLC-programma’s op discovery+ die het bingen waard zijn. Veel kijkplezier!