Discovery+ is nu live en vervangt streamingdienst Dplay als de ‘home of real-life entertainment’

Discovery heeft op 5 januari 2021 de gloednieuwe streamingdienst discovery+ gelanceerd in Nederland als vervanging voor het video on demand-platform Dplay. De streamingdienst heeft een focus op real-life entertainment en bevat programma’s van zenders als Animal Planet, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Discovery+ vervangt Dplay in Nederland

Sinds 2019 kunnen liefhebbers van real-life entertainment in Nederland terecht bij de streamingdienst Dplay. Door de wereldwijde lancering van het video on demand-platform discovery+, zal Dplay opgaan in deze nieuwe streamingdienst. In de nieuwe omgeving kan de kijker genieten van veelbekeken klassiekers als Gold Rush en 90 Day Fiancé, nog meer exclusieve internationale series zoals Six Degrees with Mike Rowe, American Detective with Joe Kenda en Mysterious Planet en merken als HGTV, Food Network en MotorTrend.

Discovery+ infographic met vragen (zonder Eurosport) (1)
Discovery+ (voorheen Dplay) is de home of real-life entertainment en biedt abonnees voor €3.99 per maand of €39.99 per jaar onbeperkt allerlei programma’s aan van Animal Planet, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC

Nieuwe exclusieve programma’s van Hollandse bodem

De nieuwe streamingdienst richt zich echter niet alleen op internationale uitbreiding, maar ook absoluut op Nederlandstalige content. Zo werden eerder al bekende Nederlanders aangenomen om programma’s als Fitness Diaries (met o.a. Fajah Lourens en Famke Louise), Say Yes To The Dress Benelux (met Fred van Leer) en Bevallen met Bobbi (met Bobbi Eden) te maken, maar komen er nu nog meer exclusieve nieuwe discovery+ Originals aan.

Zo staat onder andere op 13 februari de gloednieuwe serie Sex Tape, wederom met Bobbi Eden, op het programma bij discovery+. Sex Tape is taboedoorbrekende televisie met verschillende stellen die hun relatie onder de loep nemen door een week lang gefilmd te worden, van het bespreken van alledaagse problemen tot in de slaapkamer. Een eerste indruk van het programma is al te zien op zaterdag 9 januari als Sex Tape België met Goedele Liekens beschikbaar komt op discovery+. Sex Tape is de eerste titel in een reeks met nieuwe lokale content die speciaal voor discovery+ gepubliceerd wordt.

De streamingdienst van real-life entertainment

David Zaslav, President en CEO van Discovery, Inc.: “We hebben de afgelopen twee jaar volop gewerkt aan de wereldwijde lancering van discovery+. Nu staat er een streamingsdienst met een programma-aanbod van wereldklasse, eigen personalities en een enorme catalogus om uit te kiezen. Met discovery+ grijpen we de kans aan om dé streamingsdienst te zijn voor real-life entertainment waar je alles vindt over eten, wonen, lifestyle, natuur, avontuur, echte misdaad en nog veel meer.”

Susanne Aigner, GM Discovery GSA & Benelux: “Wij zijn blij dat we de lancering van discovery+ nu kunnen aankondigen in Nederland. Met onze vernieuwde streamingsdienst spelen we in op de snel veranderende vraag van consumenten, die onze programma’s niet willen missen en willen bekijken op een apparaat naar keuze. Zeker nu we nog meer mooie series kunnen bieden uit binnen- en buitenland.”

Vanaf dinsdag 5 januari 2021 is discovery+ live in Nederland. Als je al een abonnement op Dplay had, wordt dat automatisch omgezet naar een lidmaatschap bij discovery+. De abonnementsprijs blijft gelijk en uitzonderlijk laag voor een streamingdienst: slechts €3.99 per maand of €39.99 per jaar.