Komt streamingdienst discovery+ ook naar België?

Sinds 5 januari 2021 kun je naar alle programma’s en exclusieve series van discovery+ kijken in Nederland. Belgische liefhebbers van real-life entertainment vragen zich echter af of de streamingdienst binnenkort ook in hun land te bewonderen is. In dit artikel vind je wat we tot nu toe weten over discovery+ in België en hoe je momenteel naar de titels op de streamingdienst kunt kijken.

Lancering van discovery+ in meer dan 25 landen

De eerste landen die te maken kregen met de nieuwe streamingdienst van real-life entertainment waren het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waar in november 2020 discovery+ werd gelanceerd. Niet veel later, in december 2020, werd ook India aan het territorium toegevoegd. Vervolgens kwamen de Verenigde Staten met aangesloten gebieden als Amerikaans Samoa, Guam, de Noordelijke Marianen, Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden op 4 januari 2021.

Dinsdag 5 januari 2021 werd de dag dat de nieuwe streamingdienst discovery+ gelanceerd werd in meerdere landen tegelijkertijd. Zo kun je vanaf die dag kijken in Nederland en stonden voor 2021 verder nog Spanje, de Scandinavische landen, Latijns-Amerika Brazilië en delen van Azië op het programma. In totaal komt discovery+ naar meer dan 25 landen.

Komt discovery+ ook naar België?

Helaas is op dit moment nog niet bekend in welke 25 landen discovery+ precies zal worden gelanceerd. Hierdoor weten we ook nog niet of, en zoja wanneer, de streamingdienst naar België zal komen. Zodra hier updates over bekend zijn, zal het nieuws verschijnen op de website van Streamwijzer België.

Hoe kun je nu al naar discovery+ kijken?

De enige mogelijkheid om nu al naar alle programma’s op discovery+ te kijken vanuit België is om een VPN (Virtual Private Network) te gebruiken als je een abonnement op de streamingdienst hebt. Hiermee wordt de digitale locatie van je computer, tablet of mobiele apparaat veranderd naar een land naar keuze. Bovendien wordt door het gebruik van een VPN je verbinding versleuteld en beveiligd, wat zorgt voor een anonieme en veilige online aanwezigheid. Meer informatie over een Virtual Private Network om naar streamingdiensten te kijken vind op de pagina over het gebruik van een VPN om te streamen.


Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.