Alles wat je moet weten over de discovery+ Originals

Op discovery+ vind je natuurlijk programma’s van allerlei bekende tv-zenders, zoals TLC, Eurosport en Animal Planet. Maar wist je dat je op de streamingdienst ook veel discovery+ Originals kunt terugvinden? In dit artikel vertellen we je er alles over en zetten we de leukste Originals voor je op een rij.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Deze Originals vind je op discovery+

Op het video on demand-platform discovery+ zijn talloze Originals te vinden, zowel Nederlandstalig als Engelstalig. Het gaat hierbij vooral om realityprogramma’s, datingshows en andere programma’s met Bekende Nederlanders, maar je kunt er ook een groot aantal documentaires en wetenschappelijke programma’s vinden. Discovery+ ontwikkelt daarnaast ook spin-offs van populaire franchises als 90 Day Fiancé en Ghost Adventures. Genoeg te zien dus! Hieronder zetten we onze drie absolute aanraders voor je op een rij.

3. Singletown (serie, 1 seizoen)

Voor datingshows ben je op discovery+ aan het goede adres. Je vindt hier bijvoorbeeld Love in the Jungle, waarin singles moeten daten zoals in het dierenrijk—dus zonder te praten. Ook Singletown is een echte aanrader. In deze reality datingshow, gepresenteerd door Rijk Hofman en Loiza Lamers, verbreken koppels tijdelijk hun relatie om een zomer lang als single te leven. Het begint dus eigenlijk met het einde. Na de zomer staan ze voor de keuze: gaan ze toch samen verder of wordt hun break definitief? Je vindt naast de Nederlandse versie ook edities uit het Verenigd Koninkrijk en een aantal Scandinavische landen.

2. Johnny vs Amber (special, 2 afleveringen)

Documentaires vind je ook genoeg op discovery+. Zo is de streamingdienst in de rechtszaak tussen acteurs Johnny Depp en Amber Heard gedoken voor hun tweedelige documentaireserie Johnny vs Amber. Ontzettend interessant, omdat je hierin de vete tussen de twee van beide kanten kunt bekijken. Hiernaast zijn er nog veel meer Originals over waargebeurde feiten op de streamingdienst te vinden. Denk aan Dionne Slagters True Crimes of the ’90s of de Ted Bundy: A Faking It Special, over seriemoordenaar Ted Bundy.

1. Jaimie: In The Vaes Lane (serie, 3 seizoenen)

Fan van realityprogramma’s over BN’ers? Ook dan zit je op discovery+ goed. In Eating With My Ex: Going Dutch komen bekende exen bijvoorbeeld samen om, onder het genot van een heerlijk diner, een aantal ontzettend ongemakkelijke vragen te beantwoorden. Daddy Dave volgt het wel en wee van kersverse vader Dave Roelvink en ook Jaimie Vaes heeft haar eigen realityserie op de streamingdienst. Jaimie: In The Vaes Lane heeft inmiddels drie seizoenen en is dé plek voor de realityster om meer van zichzelf te laten zien.

Samenvoeging van HBO Max en discovery+

Een tijdje geleden werd bekendgemaakt dat Discovery en WarnerMedia de handen ineengeslagen hebben, waardoor dit bedrijf in de toekomst door het leven gaat als Warner Bros. Discovery. Voor hun streamingdiensten, discovery+ en HBO Max, gaat er dus ook het één en ander veranderen. Het is nu bijvoorbeeld al bekend dat de twee platformen samen één grote streamingdienst worden, met een zo rijk en breed mogelijk aanbod.

Wanneer dit precies gaat gebeuren en wat dit gaat betekenen voor de huidige abonnees van de streamingdiensten is op dit moment niet bekend. Wel betekent het dat je er in de toekomst misschien ook HBO Max Originals bij krijgt. Deze streamingdienst brengt een heel ander soort content op de markt: minder reality, meer fictieve series en films. Je kunt hierbij denken aan populaire series als The Flight Attendant, Tokyo Vice of het nieuwe Pretty Little Liars: Original Sin. Ook films als Zack Snyder’s Justice League, Father of the Bride en The Fallout zijn door HBO Max ontwikkeld.

Altijd op de hoogte blijven van discovery+?

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het aanbod van discovery+ en de nieuwste Originals? Dan kun je uiteraard onze website en social media-kanalen in de gaten houden of je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Daarnaast is de Facebook-groep met abonnees misschien iets voor jou. Via de onderstaande pagina kun je kijktips uitwisselen met andere leden van de streamingdienst voor real-life entertainment.

Discovery+ in Nederland

Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.