Waar kun je de serie ‘Die Kaiserin’ (2022) online kijken?

Veel film- en serieliefhebbers vragen zich af hoe ze de serie Die Kaiserin of The Empress (2022) online kijken kunnen. Dit Duitse kostuumdrama vertelt het verhaal van keizerin Sisi. In dit artikel geven wij aan of deze serie op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Netflix, NLZIET, Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max, Pathé Thuis, SkyShowtime, Viaplay, Videoland of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is.

Waar kun je de serie ‘Die Kaiserin’ (2022) online kijken?

✅ NetflixDit Duitse kostuumdrama is vanaf 29 september 2022 onderdeel van het aanbod van Netflix in Nederland, waardoor iedereen met een abonnement op de streamingdienst naar de serie kan kijken.
🔀 NLZIETHier is de nieuwe serie uit 2022 niet te zien, maar je kunt er wel hier de Sissi-trilogie uit 1955-1957 kijken en hier de Sisi-serie uit 2021 kijken. Beiden werden door de NPO uitgezonden en maken daarom onderdeel uit van het aanbod van de streamingdienst.
⛔️ Amazon Prime VideoDeze serie is op het moment van schrijven niet te zien bij Amazon Prime Video.
⛔️ Disney+Momenteel kun je deze serie niet kijken bij Disney+.
⛔️ HBO MaxDeze nieuwe videodienst heeft The Empress niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is The Empress nu niet te zien.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de serie nu niet te vinden.

Verhaal en trailer van ‘Die Kaiserin’ (2022)

Elisabeth ‘Sisi’ von Wittelsbach is de hertogin en prinses van Beieren, ergens in de tweede helft van 1800. Op zestienjarige leeftijd stapt zij in het huwelijksbootje met Franz Jozef, de keizer van Oostenrijk, waardoor ze keizerin van dit land wordt.

De relatie tussen de twee brengt de machtsstructuur aan het Weense hof volledig in de war. Sisi moet na de trouwerij de strijd aangaan met haar schoonmoeder en Franz’ broer Maxi, die zelf naar de troon (en naar Sisi) verlangt. Terwijl vijandelijke troepen zich aan de grenzen van het Habsburgse Rijk verzamelen, komt het volk van Wenen in opstand tegen de keizer. Wie kan Sisi vertrouwen en hoe hoog is de prijs om een echte keizerin en een figuur van hoop voor het volk te zijn?

Streaming informatie over de serie

TitelThe Empress / Die Kaiserin
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalDuits
CategorieDrama, Historie, Politiek
RegisseurKatharina Eyssen
CastDevrim Lingnau, Philip Froissant, Melika Foroutan, Johannes Nussbaum, Elisa Schlott, Jördis Triebel, Almila Bagriacik, Wiebke Puls
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.