Diamond League 2024: live kijken op tv en online | Atletiek van 20 april t/m 14 september

Het is tijd voor een van de belangrijkste competities uit het atletiek. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle wedstrijden van de Diamond League op tv en online kijken kunnen op 20 april t/m 14 september 2024. Op het programma staan veertien wedstrijden. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender alle atletiekwedstrijden eventueel ook vertoont.

Waar kun je wedstrijden uit de Diamond League op 20 april t/m 14 september 2024 online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote atletiekwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Diamond League per videodienst in Nederland.

✅ Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar de Diamond League bij Ziggo Sport. Deze streamingdienst heeft in Nederland momenteel de uitzendrechten van de Diamond League in handen. Via kanaal 14 zijn alle wedstrijden rechtstreeks te volgen, zoals je zult zien in de programmagids. De zenders zijn ook aanvullend beschikbaar via andere providers als KPN en Odido.
⛔️ discovery+Hoewel het WK Atletiek in 2023 hier wel werd uitgezonden, zijn wedstrijden uit de Diamond League er niet te zien.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als rugby te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze atletiek competitie is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ SkyShowtimeHelaas is het via deze gloednieuwe streamingdienst niet mogelijk om naar sport te kijken.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de Diamond League jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn atletiekwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de atletiekwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die alle wedstrijden tijdens de Diamond League uitzendt

In Nederland heeft alleen Ziggo Sport de uitzendrechten de Diamond League in handen. Hierdoor zijn alle wedstrijden tijdens de competitie live te kijken op televisie via kanaal 14. 👉 Ga meteen naar atletiek bij Ziggo Sport in de programmagids.

Naast atletiek zenden de sportkanalen van Ziggo Sport ook nog tal van andere sporten uit. Zo kijk je onder andere naar diverse voetbalwedstrijden. Hoewel de uitzendrechten van de Duitse Bundesliga en Engelse Premier League in handen zijn van Viaplay, heeft Ziggo Sport nog steeds de uitzendrechten van onder andere de Champions League, Spaanse La Liga, Italiaanse Serie A, Turkse Süper Lig, Franse Ligue 1 en de Belgische Jupiler Pro League. Buiten voetbal om kijk je bijvoorbeeld ook naar races uit de Formule E en MotoGP. Tevens zie je het hele jaar door tennis, waaronder alle ATP 1000- en 500-toernooien en natuurlijk de Grand Slams zoals Wimbledon en Roland Garros. Net als verschillende rugbytoernooien zoals de Six Nations en alle internationale wedstrijden van ‘onze’ Oranje handballers, de European en PGA golf tours en smashes van de Oranje volleybaldames- en heren.

Meer informatie over de Diamond League

CompetitieDiamond League
SportAtletiek
DatumZaterdag 20 april tot en met zondag 14 september 2024
LocatieVerschillende steden

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.