SkyShowtime komt in de toekomst met verschillende ‘Dexter’-spin-offs

Als je genoten hebt van de serie Dexter hebben we goed nieuws voor je: SkyShowtime heeft grootse plannen voor de franchise. Zo hebben zij aangekondigd dat er een prequel moet gaan komen, komt er misschien tóch nog een nieuw seizoen van Dexter: New Blood en staan er ook nog andere spin-offs op het programma.

‘Dexter’-franchise moet uitgebreid worden met prequel en andere spin-offs

De televisiezender Showtime heeft aan Deadline laten weten dat ze grootse plannen hebben voor de toekomst van de serie Dexter. Zo wordt er gewerkt aan een prequel genaamd Dexter: Origins die het oorsprongsverhaal van de seriemoordenaar Dexter Morgan (een personage van Michael C. Hall) zal vertellen. Hoe is hij eigenlijk die meedogenloze killer geworden? De show neemt ons mee naar Miami en start op het moment dat Dexter afstudeert aan de universiteit.

Er zitten daarnaast ook een aantal spin-offs in het vat die draaien om de seriemoordenaars die Dexter in de originele serie ontmoet heeft. Zo zou je in een toekomstige serie bijvoorbeeld Arthur Mitchel—ook wel bekend als de Trinity Killer—tegen kunnen komen, die we in het vierde seizoen van Dexter leerden kennen. Er zijn dus grootse toekomstplannen voor de uitbreiding van de franchise, wat een van de grootste paradepaardjes van streamingdienst SkyShowtime moet worden.

Spin-off ‘Dexter: New Blood’ werd juist recentelijk gecanceld

Afgelopen jaar werd de Dexter-franchise uitgebreid met de spin-off Dexter: New Blood. Tien jaar nadat Dexter vermist raakte, duikt hij opnieuw op. Deze keer gaat hij door het leven als Jim Lindsay, maar zijn drang om te moorden is nog niet weg.

Deze serie was een grote kijkcijferhit en leverde de zender Showtime record na record op, maar toch werd de serie na slechts één seizoen gecanceld. Deadline weet nu echter te melden dat er in de toekomst misschien tóch een nieuw seizoen van de serie gaat komen. Hierin zouden we Harrison, de zoon van Dexter, volgen. Terwijl hij naar New York vertrekt, vraagt hij zich af of hij in zijn vaders voetsporen moet treden. Wanneer de spin-offs precies verschijnen, is op dit moment nog niet duidelijk. In Nederland komen ze als het goed is naar SkyShowtime.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op SkyShowtime elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op SkyShowtime zullen verschijnen.

Meer informatie over de serie

Hij is slim, knap en heeft een geweldig gevoel voor humor. Hij is Dexter Morgan, iedereens favoriete seriemoordenaar.

TitelDexter
SoortSerie
Jaar2006-2013
Duur8 seizoenen
NetwerkShowtime
CategorieMisdaad, Drama, Mystery
IMDb8,6 uit 706.000 stemmen
CastMichael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, Lauren Vélez, C.S. Lee, Desmond Harrington, Julie Benz, Aimee Garcia

Synopsis: SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.