Goed nieuws: ‘Dexter’-prequelserie is binnenkort te streamen in Nederland

Fans van Dexter, opgelet! Na Dexter: New Blood staat er binnenkort nóg een spin-off op het programma. Deze keer gaat het om de prequelserie Dexter: Original Sin, waarin we dus helemaal in het verleden van Dexter Morgan duiken. SkyShowtime heeft de rechten binnengesleept en voegt het eerste seizoen binnenkort toe aan het aanbod.

Dit kun je verwachten van ‘Dexter: Original Sin’

Van 2006 tot 2013 was de hitserie Dexter te zien, waarin we het verhaal van seriemoordenaar Dexter Morgan (Michael C. Hall) volgden. Maar hoe is hij eigenlijk die meedogenloze killer geworden? In de splinternieuwe prequelserie Dexter: Original Sin krijgen we het oorsprongsverhaal van het geliefde personage voorgeschoteld.

Het jaar is 1991. We zitten dus vijftien jaar voor de gebeurtenissen uit de originele hitserie. Dexter Morgan (deze keer vertolkt door Patrick Gibson) begint aan een forensische stage bij het Miami Metro Police Department. Ondertussen worstelt hij met zijn moordlustige impulsen en wil hij de maatschappij verlossen van mensen die het verdienen om geëlimineerd te worden. Naast Gibson bestaat de cast onder meer uit Christian Slater, Patrick Dempsey en Christina Milian.

Wanneer komt de ‘Dexter’-prequelserie op SkyShowtime?

Nu ben je uiteraard benieuwd wanneer de nieuwe prequelserie te zien zal zijn. Helaas hebben we op dit moment nog geen officiële releasedatum ontvangen, al weten we wel dat de afleveringen nog in 2024 op SkyShowtime zullen verschijnen. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail. Daarnaast volg je het laatste nieuws via onze website en social media-kanalen.

Meer spin-offs in het verschiet

Er zitten naast Dexter: Originel Sin en Dexter: New Blood ook een aantal spin-offs in het vat die draaien om de seriemoordenaars die Dexter in de originele serie ontmoet heeft. Zo zou je in een toekomstige serie bijvoorbeeld Arthur Mitchell—ook wel bekend als de Trinity Killer—tegen kunnen komen, die we in het vierde seizoen van Dexter leerden kennen. Er zijn dus grootse toekomstplannen voor de uitbreiding van de franchise.


Synopsis: SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.