3 bloedstollende detectiveseries om snel te kijken

Iedereen die van een avondje bingen houdt weet: hoe verder je op het puntje van je stoel zit, hoe beter. In dit overzicht lichten wij 3 bloedstollende detectiveseries uit die je het liefst in één avondje uit wil kijken. Ze zijn alle drie momenteel te kijken via streamingdiensten in Nederland

1. The Sinner (4 seizoenen) – Netflix

The Sinner is nagelbijtend spannend van het begin tot het eind en daarom perfect voor op deze lijst. In deze Amerikaanse serie volgen we detective Harry Ambrose, die verschillende moordzaken probeert op te lossen en ondertussen ook een poging doet om zijn eigen leven op de rit te krijgen. Ieder seizoen volgt de detective, grandioos gespeeld door Bill Pullman, een andere moordenaar en iedere keer weer moet hij ontdekken waarom de dader gedaan heeft wat hij gedaan heeft. Met 32 afleveringen kun je deze serie niet in één avond bingen, maar dat betekent gelukkig wel dat je avondenlang aan de buis gekluisterd kunt zitten. Momenteel te streamen via Netflix.

2. The Bridge (4 seizoenen) – Amazon Prime Video

Ben je fan van Scandinavische series? Dan kun je op Amazon Prime Video de hitserie The Bridge kijken. Daarnaast is hij tevens bij Netflix en Videoland te zien, maar ook hier bij NLZIET via de NPO en hier bij Viaplay. In deze serie komen Zweedse en Deense detectives samen omdat er op de brug tussen Denemarken en Zweden, in het schemergebied tussen de twee landen, een lijk wordt gevonden. In de 4 seizoenen die de serie inmiddels telt, blijft deze brug overigens iedere keer terugkomen, als een perfect lijntje tussen de twee landen en de verschillende karakters. Het verhaal is ieder seizoen weer anders, maar wat altijd blijft is dat het verhaal tegelijkertijd ontzettend spannend als zeer diepgaand is, en dat het iedere keer weer onmogelijk is om te raden wie de dader is.

3. Why Women Kill (2 seizoenen) – Videoland

Op Videoland vind je tot slot Why Women Kill, een serie die niet alleen bloedstollend spannend, maar ook ontzettend grappig is. In de serie worden drie vrouwen in drie verschillende decennia gevolgd. Wat de drie vrouwen gemeen hebben, is dat ze in hetzelfde huis wonen, dat hun partner ontrouw is en dat ze op een wel heel heftige manier wraak nemen. Kijk deze serie vooral als je naast de nagelbijtende spanning ook nog een beetje wil kunnen lachen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.