Dit zijn de opvallendste Twitter-reacties op de eerste afleveringen van ‘Dertigers’: “Een enorme hork!”

Het derde seizoen van de hitserie Dertigers is maandag van start gegaan en het is gelijk weer goed begonnen, met zoals altijd weer een flinke portie drama en problemen! De serie, die uitgezonden wordt op NPO 3 en een week vooruit te kijken is bij NLZIET, draait om een vriendengroep uit Amsterdam vol dertigers die, op zijn zachts gezegd, het leven allemaal niet op rolletjes hebben. En met vier afleveringen per week is er genoeg om over te praten. In dit artikel zetten we de opvallendste tweets over de eerste afleveringen op een rij.

Ga direct naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Dit wordt er op Twitter gezegd over ‘Dertigers’

In 2020 werd de Nederlandse remake van de Vlaamse serie Dertigers voor het eerst uitgezonden. De kijkcijfers vielen toen behoorlijk tegen, maar online werden de afleveringen gelukkig wel meer dan 5 miljoen keer bekeken. Al gauw volgden er daarom een tweede en nu dus een derde seizoen, dat op maandag 8 augustus 2022 van start ging. En daar wordt op Twitter weer flink over gesproken!

Positieve reacties

De eerste reacties op het nieuwe seizoen zijn, op Twitter althans, overwegend positief. Veel fans laten weten blij te zijn dat de serie weer teruggekeerd is en kunnen er nu al geen genoeg van krijgen.

Vooral de herkenbaarheid van de serie wordt geprezen, en ook het prachtige decor dat Amsterdam biedt valt bij kijkers goed in de smaak. Daarnaast blijven de acteerprestaties niet onopgemerkt. Want als je écht een hork lijkt, dan heb je het dus wel goed gedaan.

Hatewatchen kan natuurlijk ook

De serie kan natuurlijk niet bij iederéén helemaal in de smaak vallen. Op Twitter blijkt dat de serie ook weleens ge-hatewatched wordt. Lekker kijken om je te ergeren, dat moest soms ook kunnen!

Opvallende attributen

En dan zullen er natuurlijk altijd nog dingen zijn die een ander wel opgevallen zijn en jou niet.

‘Dertigers’ is nu te zien op NPO 3 en NLZIET

Van maandag t/m donderdag worden de afleveringen van Dertigers uitgezonden op NPO 3, rond 22:00. Je kunt de afleveringen ook altijd een week vooruitkijken bij streamingdienst NLZIET. Daar worden alle afleveringen van de komende week op de donderdagen aan het aanbod toegevoegd, zodat je ieder weekend alvast lekker kunt gaan bingen.

Verhaal, informatie en trailer van de serie

Dertigers is een dagelijkse dramaserie die te zien is op NPO 3. In deze serie hebben acht vrienden een bijzondere vriendschap, ze vertellen alles tegen elkaar. Van carrière en dromen tot liefde en kinderen. Daarnaast rouwen ze om hun overleden vriend. Hoe gaan ze hiermee om? En hoe is het om te leven als dertiger? De Nederlandse en Vlaamse televisieserie is een bewerking van de Vlaamse versie van deze serie. Het scenario is bewerkt door Susan Stam. Het programma is geregisseerd door Barbara Bredero, Elzelien Peters en Allard Westenbrink.

TitelDertigers
SoortSerie
Jaar2020-
TaalNederlands
Duur3 seizoenen
CategorieDrama
CastLeonoor Koster, Wieger Windhorst, Joy Wielkens, Justus van Dillen, Lykele Muus, Eva Laurenssen, Jelle de Jong

Synopsis: NLZIET

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.