Documentaireserie ‘Depp V Heard’ over spraakmakende rechtszaak nu te zien

Er is al veel gezegd over de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard, maar ook Netflix doet nu een duit in het zakje. In de splinternieuwe documentaireserie Depp V Heard worden de getuigenissen van de twee acteurs met elkaar vergeleken en draait het om de mediastorm die op het proces volgde.

De strijd tussen Johnny Depp en Amber Heard

In 2022 kon je niet om de rechtszaak tussen acteurs Johnny Depp (Pirates of the Caribbean) en Amber Heard (Aquaman) heen. De beschuldigen vlogen over en weer. Zij betichtte haar ex-man van huiselijk geweld, hij stelde dat hij zelf het doelwit was geweest van zowel mentale als fysieke mishandeling.

De zaak veroorzaakte veel ophef, zowel in de rechtbank als op social media, waarbij hashtags zoals #justiceforjohnny en #istandwithamberheard populair werden. Uiteindelijk gaf de jury Johnny grotendeels gelijk; hij won drie van de vier aanklachten. Wel moest hij haar nog 2 miljoen betalen, tegenover de 10 miljoen die zij hem nog verschuldigd was.

Depp v. Heard | Official Trailer | Netflix

‘Depp v Heard’ is nu te zien

Er is inmiddels al veel gezegd over de spraakmakende rechtszaak. Nu schijnt ook Netflix zijn licht over de gebeurtenis. Op woensdag 16 augustus hebben zij de documentairereeks Depp v Heard live gezet, waarin de getuigenissen van de twee acteurs én de bijbehorende media-aandacht centraal staan. Hebben social media de loop en de uitkomst van de rechtszaak misschien wel veranderd? Netflix belooft in te gaan op alles wat we níét gezien hebben en een hele nieuwe kant van het verhaal te vertonen.

De documentairereeks bestaat uit drie afleveringen die allemaal tegelijkertijd toegevoegd zijn aan het aanbod van de streamingdienst. Benieuwd? Dan kan je dus direct aan het bingen slaan.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Meer informatie over de docuserie

Deze serie, waarin voor het eerst beide getuigenissen worden vergeleken, verkent het proces dat Hollywood in vuur en vlam zette en de daaropvolgende reacties op het internet.

TitelDepp V Heard
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieDocumentaire
CastJohnny Depp, Amber Heard

Synopsis: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.