Spreekt Delfina Chaves (Máxima) echt Nederlands?

De nieuwe serie Máxima is in volle gang op Videoland. Inmiddels staan de eerste afleveringen online en daarin horen we hoofdrolspeelster Delfina Chaves op sommige momenten Nederlands praten. De actrice komt net als de échte Máxima Zorreguieta uit Argentinië, waardoor veel kijkers zich afvragen of ze voor de serie Nederlands geleerd heeft. Wij zochten het uit.

Heeft actrice Delfina Chaves van ‘Máxima’ Nederlands geleerd?

Voor de nieuwe Videoland-serie Máxima is Delfina Chaves in de huid gekropen van koningin Máxima Zorreguieta. Net als het titulaire hoofdpersonage is zij afkomstig uit Argentinië. De Nederlandse taal was ze in eerste instantie dus niet machtig. Voor de rol was het echter wel belangrijk dat ze bepaalde zinnetjes in het Nederlands kon uitspreken. Zo hoorden we haar in de trailer al de iconische woorden “hij was een beetje dom” zeggen. Maar heeft Delfina Chaves echt Nederlands geleerd voor deze rol?

Hoewel Delfina Chaves wel Nederlandse lessen heeft gevolgd, is het nou niet zo dat ze inmiddels vloeiend onze taal spreekt. Tot nu toe heeft ze vooral geoefend met de Nederlandse dialogen die ze voor het eerste seizoen onder de knie moest krijgen. Hiervoor moest ze de teksten uit haar hoofd kennen én de Nederlandse uitspraak van die specifieke zinnen leren. Interviews doet ze echter nog steeds in het Engels. Aangezien de vonk met tegenspeler Martijn Lakemeier (die Willem-Alexander speelt) inmiddels ook in het echt overgeslagen is, is de kans groot dat Delfina de Nederlandse lessen zal voortzetten.

Tweede seizoen al aangekondigd

Ook voor haar rol als Máxima is het belangrijk dat Delfina nog meer in de Nederlandse taal duikt. Een tweede seizoen van de serie is inmiddels namelijk al aangekondigd. Daarin volgen we het latere leven van de koningin en dus zal ze waarschijnlijk ook meer dialogen in het Nederlands hebben.

Over het tweede seizoen zegt Videoland: “Máxima trouwt, wordt moeder én koningin. Stuk voor stuk gebeurtenissen die in ons collectief geheugen gegrift staan en die we in het vervolg gaan terugzien.”

Dit kun je nog verwachten van ‘Máxima’

In het eerste seizoen duiken we in haar jeugd in Argentinië en New York en zien we hoe ze smoorverliefd wordt op de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander. De eerste aflevering werd op RTL 4 uitgezonden, maar voor de rest van het seizoen kun je niet op de analoge tv terecht. Die zul je moeten streamen. De afleveringen worden exclusief uitgezonden door Videoland. Hieronder vind je het uitzendschema.

AfleveringWeekdagDatum
1Zaterdag20 april 2024
2Zaterdag20 april 2024
3Zaterdag27 april 2024
4Zaterdag4 mei 2024
5Zaterdag11 mei 2024
6Zaterdag18 mei 2024
Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.