Dit zijn de 10 deelnemers van ‘Wie is de Mol?’ in 2024

Nog slechts twee weekjes geduld en dan kunnen we alweer genieten van een gloednieuw seizoen van Wie is de Mol?. Hoewel het lange tijd angstvallig stil bleef op de socials van het populaire tv-programma, werd er al druk gespeculeerd over de 24e set afleveringen. Sinds vorige maand is er echter meer bekend. Van alle kandidaten tot aan de locatie: we zetten hier alles op een rij wat we tot nu toe weten over het seizoen van 2024.

Locatie van ‘Wie is de Mol’ in 2024 was al geraden

Zodra de laatste aflevering op tv is geweest, beginnen de speculaties al over het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?. Want welke kandidaten zullen er dit jaar meedoen én belangrijker nog: wie treedt er in de voetsporen van Jurre Geluk als mol? De makers en AVROTROS zijn echter meesters in informatie geheimhouden. Dit weerhield molloten er alleen niet van om zelf al te zoeken naar aanwijzingen over het nieuwe seizoen.

Een oplettende speurneus plaatste namelijk op een forum een uitgelekte foto van de opnames. Op de afbeelding zie je een theater, waarin een orkest op het podium staat. Deze locatie zou gelegen zijn in de Mexicaanse stad Mérida, waardoor Mexico dus het decor zou kunnen zijn voor het 24e WIDM-seizoen. Op vrijdag 17 november volgde officiële berichtgeving met de bevestiging van deze locatie in een bericht op X (voorheen Twitter). En de geruchten bleken te kloppen.

Deze deelnemers doen mee aan ‘Wie is de Mol’ 2024

Op de foto was echter meer te ontdekken dan alleen het theater en het orkest. Zo zagen we presentator Rik van de Westelaken met zijn rug naar de camera staan. Achter hem is een aantal kandidaten vaag te zien. Hoewel de deelnemers geblurd zijn, dachten molloten te weten om wie het gaat. De eerste naam die werd genoemd, was die van wetenschapsjournalist Anna Gimbrère. Fans waren er vrijwel zeker van dat we haar tijdens het nieuwe seizoen terug zouden gaan zien. Ook presentatrice Tooske Ragas werd veelvuldig genoemd. Net als verslaggever Sam Hagens, dragqueen Justin Mooijer, illustrator Jip van der Toorn, muzikant Rosario Mussendijk en acteur Jeroen Spitzenberger, onder andere bekend van de serie Oogappels.

Inmiddels zijn de namen bekendgemaakt. Hieronder zetten we ze allemaal voor je op een rijtje. De naam van Anna Gimbrère bleek inderdaad te kloppen, net als Tooske, Justin, Jip, Rosario en Jeroen. Maar liefst zes van de tien namen waren dus van tevoren al uitgelekt.

  • Tooske Ragas (presentatrice)
  • Rian Gerritsen (actrice)
  • Kees van der Spek (misdaadjournalist)
  • Babs Schutte (artiest)
  • Jip van den Toorn (cartoonist)
  • Jeroen Spitzenberger (acteur)
  • Fons Hendriks (presentator)
  • Justin Mooijer (dragartiest)
  • Anna Gimbrère (wetenschapsjournalist)
  • Rosario Mussendijk (artiest)

Waar gaat ‘Wie is de Mol’ over?

Tien weken lang voeren de kandidaten spectaculaire, intrigerende en soms angstaanjagende opdrachten uit om de pot te spekken. In het programma waarin niets is wat het lijkt, moeten de kandidaten inventief en volhardend zijn, lef hebben en samenwerken, maar altijd met de belangrijkste vraag in het achterhoofd: wie is te vertrouwen en wie niet? De jacht op de Mol is geopend!

TitelWie is de Mol?
Jaar1999-
SoortSerie
Duur24 seizoenen
TaalNederlands
CategorieSpelprogramma
PresentatorRik van de Westelaken

Synopsis: AVROTROS

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.